Rusko njet: Hapšenje zbog LGBT zastave

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko "njet": Hapšenje zbog LGBT zastave

Jedan ruski demonstrant, homoseksualac, uhapšen je pošto je raširio zastavu u duginim bojama, simbol LGBT zajednice, dok je olimpijska baklja prolazila kroz njegov rodni grad Voronež, na 910 kilometara od Sočija.

Trenutak kada je jedan gej aktivista pokušao da raširi zastavu LGBT  

U Sočiju će 7. februara početi Olimpijske igre. Fotografije koje su na Internet postavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prijatelji uhapšenog Pavela Lebedeva pokazuju ga kako vadi zastavu a zatim biva priveden. Na fotografijama se vide pripadnici obezbeđenja kako obaraju Lebedeva u sneg dok čekaju da stigne policija.

 

Lebedev je, u trenutku kada ga je kontaktirao Asošiejted pres preko telefona, još bio u policijskoj stanici na ispitivanju. Lebedev tvrdi da je protestovao zbog održavanja Olimpijskih igara u Rusiji koja zabranjuje "homoseksualnu propagandu".

Takav zakon je u junu potpisao predsednik države Vladimir Putin.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U Rusiji uhapšen demonstrant zbog LGBT zastave

Izvor: Blic, 18.Jan.2014

Jedan ruski demonstrant, homoseksualac, uhapšen je pošto je raširio zastavu u duginim bojama, simbol LGBT zajednice, dok je olimpijska baklja prolazila kroz njegov rodni grad Voronež, na 910 kilometara od Sočija. ..U Sočiju će 7. februara početi Olimpijske igre...Fotografije koje su na Internet...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.