OI: Saopšteno zbog čega je zapravo voda u bazenu zelena

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI: Saopšteno zbog čega je zapravo voda u bazenu zelena

Zvaničnici su saopštili pravi razlog zbog čega su dva bazena na Olimpijskim igrama puna zelene vode.

Nakon nekoliko dana snažnih reakcija javnosti, ali i učesnika, zvaničnici su saopštili da su bazeni zeleni jer je partner u obezbeđivanju bazena "slučajno sipao 160 litara vodonik-peroksida u vodu".

Ovo jedinjenje reagovalo je sa hlorom u vodi, neutrališući ga, a potom i stvarajući uslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se "organska jedinjenja, uključujući alge", stvore.

Ovo saopštenje došlo je nakon što su se sportisti danima žalili da ih peku oči, te da je vidljivost u vodi gotovo nikakva.

"Naravno da nas je sramota, mi organizujemo Olimpijske igre", naveo je za agenciju AP portparol mario Andrada. "Mogli smo bolje i brže ovo da rešimo. Na veoma težak način smo naučili lekciju".

Uprkos tome što je rešenje saopšteno, bazeni neće uskoro moći da se pročiste. Juče je krenulo pražnjenje bazena, u koji će uskoro biti sipana sveža voda. Andrada je dodao da voda nije opasna po zdravlje sportista.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.