OI: Saopšteno zbog čega je zapravo voda u bazenu zelena

Zvaničnici su saopštili pravi razlog zbog čega su dva bazena na Olimpijskim igrama puna zelene vode.

Nakon nekoliko dana snažnih reakcija javnosti, ali i učesnika, zvaničnici su saopštili da su bazeni zeleni jer je partner u obezbeđivanju bazena "slučajno sipao 160 litara vodonik-peroksida u vodu".

Ovo jedinjenje reagovalo je sa hlorom u vodi, neutrališući ga, a potom i stvarajući uslove da se "organska jedinjenja, uključujući alge", stvore.

Ovo saopštenje došlo je nakon što su se sportisti danima žalili da ih peku oči, te da je vidljivost u vodi gotovo nikakva.

"Naravno da nas je sramota, mi organizujemo Olimpijske igre", naveo je za agenciju AP portparol mario Andrada. "Mogli smo bolje i brže ovo da rešimo. Na veoma težak način smo naučili lekciju".

Uprkos tome što je rešenje saopšteno, bazeni neće uskoro moći da se pročiste. Juče je krenulo pražnjenje bazena, u koji će uskoro biti sipana sveža voda. Andrada je dodao da voda nije opasna po zdravlje sportista.

  • Teretni vagon

    14.08.2016 11:32
    Šoranje u vodu izaziva peckanje očiju...
  • Zivan

    14.08.2016 10:38
    Nije losse da i vrhunski sportisti malo osete kako je to kupati se u bari. Verovatno je to svakom od njih jedinstveno, samim tim i zanimljivo, iskustvo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016