MOK očekuje da će mogući bojkot Olimpijskih igara naštetiti zajednici ukrajinskih sportista

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2023, 19:38

MOK očekuje da će mogući bojkot Olimpijskih igara naštetiti zajednici ukrajinskih sportista

Odluka Kijeva da bojkotuje Olimpijske igre 2024. u slučaju da Rusima i Belorusima bude dozvoljeno da učestvuju samo će naštetiti bojkotu Olimpijskih igara, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) u saopštenju koje citira Rojters.
„Ako bi se primenila, takva odluka bi samo naškodila zajednici ukrajinskih sportista. MOK je uvek tvrdio da nije na vladama da odlučuju koji sportisti mogu da učestvuju na kojim međunarodnim takmičenjima“, navodi se u saopštenju.  Član Izvršnog odbora Ukrajinskog olimpijskog komiteta Oleg Nemčinov, koji je i ministar u vladi, rekao je 31. marta da ukrajinski sportisti neće učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu 2024. u kojima će učestvovati Rusi. MOK je 28. marta preporučio međunarodnim federacijama da dozvole ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče kao neutralni pojedinci, dok neće moći da učestvuju u timskim takmičenjima. Drugi uslov je da sportisti ne budu simpatizeri specijalne vojne operacije, niti da budu povezani sa oružanim snagama i nacionalnim bezbednosnim agencijama.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.