Đorđević: Odlazak u Rio je san svih nas! Usresređeni smo na to da sručimo veliku energiju na parket

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Odlazak u Rio je san svih nas! Usresređeni smo na to da sručimo veliku energiju na parket

"Iščekivanja su uvek najviša. Svi oni koji nas prate to očekuju, mi imamo veliku odgovornost. Imamo obavezu da odemo u Rio", rekao je selektor Srbije

Još samo dva dana ostala su do početka kvalifikacija za Olimpijske igre, na kojim će reprezentacija Srbije pokušati da izbori vizu za Rio u konkurenciji selekcija kao što su Letonija, Češka, Portoriko, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Angola i Japan.

Selektor Orlova Aleksandar Đorđević je u pratnji kapitena Miloša Teodosića i njegovog zamenika Stefana Markovića najavio turnir, ali i prvu utakmicu - sa Portorikom (21.00).

"U turnir ulazimo željni i spremni, svesni da smo se do juče bavili nama, koliko nam je vreme dozvoljavalo. Od danas se samo koncentrišemo na Portoriko. Osvojili su tirnir Centralne Amerike, dolaze pojačani sa vrlo iskusnim igračem Karlosom Arojom. Izuzetno jaka ekipa na spoljnim pozicijama, dugo svi igraju zajedno, jedna izuzetno ponosna selekcija i znamo da neće biti nimalo lako. Ali, ne završava se turnir sa Portorikom, već nam je to prva misao. Mislim da svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir i ostvarimo veliki uspeh, zato pozivam navijače da dođu i podrže nas u što većem broju, jer su nam jako potrebni", rekao je Đorđević novinarima u Kraun Plazi i nastavio:

"Imamo kvalitetnog protivnika, ali ga se ne plašimo. Mnogo više vremena smo proveli na uigravanju, momci su pokazali ozbiljnost, profesionalnost i želju. Znate da ih pohvalim posle svakog treninga kad to zasluže, pa evo i ovako javno. Imaju jako dobar odnos prema košarci i radu, to me jako raduje".

Kada je selektor objavio da mlade vedete Rade Zagorac i Marko Gudurić neće biti u sastavu za kvalifikacioni turnir, važno pitanje koje je sve interesovalo jeste tempo oporavka Nemanje Bjelice i Milana Mačvana?

"Nemanja je pojačao rad, svakog dana sve više ima zahteva od strane ljudi koji rade s njim. Odradio je jake individualne treninge, on svaki dan dolazi po sat i po rani u salu i dočeka nas u dobrom zamoru, ali nije se 100 odsto povratio iz povrede. Milan je skinuo gips, polako počeo da radi s loptom, ali i dalje nije u trenažnom procesu. Imaju odvojeni program, i dalje su rekovalescenti".

Prisutne pripadnike medija interesovalo je mišljenje da li se u javnosti stvorila slika da će turnir proći lako i da će Srbija imati lak posao do plasmana u Rio?

"Imam utisak i stalno je tako, iščekivanja su uvek najviša. Svi oni koji nas prate to očekuju, mi imamo veliku odgovornost. Imamo obavezu da odemo u Rio, to je naš san, koji igrači godinama jure, to je i moj san. Bez obzira na ta očekivanja, svesni smo da moramo da idemo korak po korak. To je jedini način na koji možemo da dođemo do cilja. Na nama je da odgovorimo na izazov, da se usresredimo i sručimo ogromnu energiju na parket. Mi idemo sigurni u sebe i idemo da ostvarimo naš rezultat".

Predolimpijski turnir počinje u ponedeljak, a Srbija će prvi meč sa Portorikom odigrati u 21 čas u Kombank Areni.

USKORO OPŠIRNIJE...

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.