Jamajčani hoće čudo neviđeno, trku na 4 x 100 za manje od 37 sekundi

Izvor: Blic, 26.Jul.2012, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajčani hoće "čudo neviđeno", trku na 4 x 100 za manje od 37 sekundi

Sprinterima sa Jamajke brojka 36 je u glavi pred Olimpijske igre u Londonu, jer žele da u muškoj štafeti na četiri puta 100 metara - postanu prva ekipa koja će preći taj čarobni krug za manje od 37 sekundi.

Svetski rekord u toj disciplini drže upravo Jamajčani. Tih čuvenih 37,04 postavili su prošle godine na šampionatu planete. Drže i olimpijski rekord, 37,10. Ipak, novi ulazak u istoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očekuju upravo na predstojećim Igrama.

"Jedva čekam da sve počne. Imam 29 godina i kako su male šanse da ću se podmladiti, ovo su mi verovatno poslednje Olimpijske igre. A na njima, bar je moje mišljenje tako, možemo da istrčimo 4 x 100 i za brže od 37 sekundi. Naš cilj je tih čuvenih '36 i nešto'", rekao je Asafa Pauel.

Da će planeta gledati sjajne sprintere, svedoči i njegov zemljak, aktuelni šampion i svetski rekorder Jusein Bolt.

"O, da. Itekako sam spreman. I svi mi u timu, ali i ostali takmičari. Mislim da će ljudi moći da vide najbržu trku na 100 metara svih vremena", najavljuje Bolt.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.