Izvor: Blic, Tanjug, 22.Sep.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme za lakše rivale

Teniska reprezentacija Srbije i treću godinu uzastopno biće član elitne grupe Dejvis kupa. Sutra u 11.30 u Ženevi biće obavljen žreb parova za prvo kolo Svetske grupe, a srpski tim i pored toga što ima četvrtog igrača na svetskoj listi, Novaka Đokovića, nije na listi među osam nosilaca, što znači da ćemo ponovo imati jednog od težih protivnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na startu.



Posle ubedljive pobede u plej-ofu protiv Uzbekistana u „Beogradskoj areni" (5:0), svi se nadaju da će ovog puta sreća biti na strani srpskih igrača.

- Ne želim da verujem da ćemo i treću godinu u nizu za rivale dobiti prve nosioce. Posle Rusije i Španije mislim da ne bi bilo korektno ni prema igračima ni prema reprezentaciji da opet igramo sa braniocima trofeja. Imamo sjajan tim i mislim da pravi uspesi u Dejvis kupu tek dolaze - kaže predsednik TSS Slobodan Živojinović.

U Ženevi, u prvom ćupu biće imena osam nosilaca, Španije, Češke, SAD, Rusije, Argentine, Hrvatske, Izraela i Nemačke, dok će u drugom, pored Srbije, biti i Belgija, Čile, Ekvador, Francuska, Indija, Švedska i Švajcarska. Prema propozicijama, prva dva nosioca su uvek finalisti iz prethodne godine, što su u ovom slučaju Španija i Češka, koje će se u decembru boriti za čuvenu „salataru". Pozicije od 3 do 8 su napravljene prema poslednjoj ITF rang-listi svetskih reprezentacija, a Srbije je trenutno na 13. mestu.

Može se očekivati je da Srbija, koja je prethodnih godina igrala na startu kao gost, sada ima više sreće i dobije reprezentaciju kojoj bi bila domaćin u „Beogradskoj areni". Ukoliko izabranici Bogdana Obradovića izvuku Rusiju, Španiju, Izrael, Nemačku i Češku, bićemo domaćini, dok bi u slučaju SAD, Hrvatske i Argentine žreb odlučivao o domaćinstvu. Razlog za to je što se sa ove tri selekcije nismo nikada sastajali.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srećo, pogledaj nas

Izvor: Kurir, 21.Sep.2009, 12:45

Teniska reprezentacija Srbije je dva dana posle meča sa Uzbekistancima rešila pitanje opstanka u Svetskoj grupi Dejvis kupa i svi sada misle jedino na žreb koji će biti održan u sredu u Ženevi za prvu rundu takmičenja. Ceo srpski tim, na čelu sa predsednikom saveza Slobodanom Živojinovićem,...

Nastavak na Kurir...

DK: Srbija u drugom šeširu

Izvor: B92, 21.Sep.2009

Teniska reprezentacija Srbije neće biti među nosiocima na žrebu parova za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa za narednu godinu...Srpski teniseri se nalaze na 13. mestu najbolje selekciju sveta, što znači da su u odnosu na prethodnu listu ostvarili pad od jednog mesta, pa će se naći u drugom šeširu...

Nastavak na B92...

Na kućnom pragu

Izvor: Glas javnosti, 22.Sep.2009

Teniska reprezentacija Srbije će za protivnika u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa imati jednu od osam najjačih selekcija sveta. Žreb za mečeve u martu naredne godine biće održan sutra u Ženevi, a Srbija kao trinaestoplasirana neće biti nosilac...Poljaci izbacili Britance..Velika Britanija,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.