Novak, sledi bitka za tron!

Izvor: RTS, 06.Jun.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak, sledi bitka za tron!

Đoković - Gulbis 3:1 (6:3, 6:3, 3:6, 6:3). Novak Đoković igra meč polufinala Rolan Garosa protiv Letonca Ernesta Gulbisa. Ivana Jorović se plasirala u finale juniorskog turnira. U Drugom polufinalu sastaju se Španac Rafael Nadal i Britanac Endi Mari. Prenos mečeva možete pratiti na kanalima RTS-a. Internet portal uživo će pratiti kretanje rezultata.

15.48 - Novak servira za finale. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

15.47 - Novak ponovo napada servis Gulbisa, dolazi do brejk šanse, koristi je i vodi sa 5:3. 

15.29 - Gulbis uzvraća istom merom. Sada on ima dve vezane brejk šanse. Koristi prvu i vraža brejk, 2:1.

15.26 - Na servis protivnika Novak osvaja brejk šanse, koristi prvu i  dolazi do ranog brejka, 2:0.

15.19 - Četvrti set servisom je otvorio naš teniser.

15.16 - Gulbis koristi prvu set loptu na svoj servis i dobija treži set sa 6:3.

15.14 - Novi servis našeg asa i nove dve vezane brejk šanse za protivnika. Koristi prvu i dolazi do brejka i prednosti od 5:3.

15.00 - Na svoj servis naš teniser je imao 40:0, usledila je dvostruka servis greška, a potom još tri vezana poena protivnika, koji dolazi do brejk šanse. Novak uspeva da se odbrani. Gulbis ponovo dolazi do brejk šanse, ali i ovu propušta. Naš as doalzi do prednosti, novo izjednačenje. Novi as, prednost za Đokovića. Konačno, naš teniser osvaja svoj servis gem - 3:3.  

14.41 - Gulbis napada servis našeg tenisera. Posle velike borbe dolazi do brejk lopte. Novak uspeva da se odbrani i osvoji servis gem, 1:1. 

14.36 - Treći set servisom je otvorio Gulbis. Novak ima 0:30. Usledili su snažni servisi protivnika, koji vezuje četiri poena i uspeva da sačuva svoj servis.

14.30 - Novak je servirao za drugi set. Ubrzo dolazi do prve set lopte. Gulbis uspeva da izjednači. Drugu set loptu naš teniser koristi i osvaja drugi set, 6:3.

14.24 - U idealnom momentu, Đoković pravi brejk i vodi sa 5:3. 

14.13 - Nekoliko dobrih poteza protivnika i Gulbis ima 0:30 na servis našeg tenisera. Novak potom vezuje četiri poena i osvaja gem.

14.08 - Gulbis sve više greši. Međutim, snažnim servisima uspeva da zadrži svoj servis, 2:2.

14.05 - Ivana Jorović se plasirala u finale Rolan Garosa u konkurenciji juniorki, pošto je u polufinalu savladala Kanađanku Fransoaz Abandu sa 6:4, 6:0. Jorovićeva će se u borbi za titulu sastati sa pobednicom drugog polufinalnog duela između Ruskinje Darije Kasatkine i Čehinje Markele Vondorusove.

14.01 - Đoković lako osvaja uvodni gem drugog seta na svoj servis.

13.57 - Još jedan brejk za Novaka, posle sjajnog poena, prvi set je osvojen rezultatom 6:3.

13.35 - Novak ima priliku da napadne, 15:30, a potom dolazi i do prve brejk šanse u meču, propušta je. Osvaja i drugu brejk loptu, nakov duge razmene i nekoliko napada na obe strane i ova odlazi u nepovrat. Dvostruka servis greška i naš as dolazi do treće šanse, novo izjednačenje. Četvrta prilika za Novaka, ovu koristi i oduzima servis protivniku, 3:2.   

13.31 - Prvi do brejk šansi i to dve vezane dolazi Gulbis. Snažnim servisima Novak uspeva da odbije ovaj napad. Potom vezuje još dva poena i nedozvoljava iznenađenje na startu meča, 2:2. 

13.22 - Đoković je, takođe, siguran na svoj servis 1:1.

13.17 - Bez izgubljenog poena Gulbis osvaja svoj prvi servis gem.

13.15 - Počeo je prvi polufinalni meč Rolan Garosa igraju Novak Đoković i Ernest Gulbis. 

13.05 - Igrači su izašli na teren Filip Šartije, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Novaku predstoji duel sa još jednim igračem koji se oslanja na servis. Tako da će, ponovo, morati strpljivom igrom, kako protiv Raonića, da čeka svoju šansu. To svakako neće biti lako, pred našim asom je još jedan težak meč u kome će koncentracija biti kljućan faktor uspeha.

Letonac je u borbi za polufinale iznenadio Čeha Tomaša Berdiha, koji je takođe odličan server. Novak je s druge strane uspeo da u tri seta savlada Kanađanina Miloša Raonića.

Meč drugog i 17. tenisera sveta je prvi na programu terena Filip Šatrije. To će biti njihov šesti duel, a četiri puta pobeđivao je Đoković. Poslednja dva meča dobio je srpski teniser, a poslednji put igrali su 2011. godine na Mastersu u Indijan Velsu kada je bilo 6:0, 6:1.

Posle tog meča na programu je drugo polufinale između branioca titule, osmostrukog osvajača Rolan Garosa Španca Rafaela Nadala i Britanca Endija Mareja, koji je postavljen za sedmog nosioca.

Direktan prenos mečeva je na kanalima RTS-a.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak u finalu Rolan Garosa!

Izvor: RTS, 06.Jun.2014

Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa, savladan je Letonac Ernest Gulbis sa 3:1 (6:3, 6:3, 3:6, 6:3). Ivana Jorović se plasirala u finale juniorskog turnira. U Drugom polufinalu Španac Rafael Nadal je lako savladao Britanaca Endija Marija sa 3:0. Finale je na programu u nedelju od 15.00 časova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.