TENISERI KREĆU NA SALATARU!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENISERI KREĆU NA SALATARU!

Počinje spektakl! Finale Dejvis kupa između tenisera Srbije i Francuske otvaraju danas (14.00, RTS 1) Janko Tipsarević i Gael Monfis, dok će drugi meč igrati Novak Đoković i Žil Simon. Selektor Bogdan Obradović i njegov savetnik Nikola Pilić odlučili su da Viktor Troicki bude partner >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nenadu Zimonjiću u dublu.

Počinje spektakl!

Finale Dejvis kupa između tenisera Srbije i Francuske otvaraju danas (14.00, RTS 1) Janko Tipsarević i Gael Monfis, dok će drugi meč igrati Novak Đoković i Žil Simon. Selektor Bogdan Obradović i njegov savetnik Nikola Pilić odlučili su da Viktor Troicki bude partner Nenadu Zimonjiću u dublu.

Tipsarević, junak pobede u polufinalu protiv Češke, osvrnuo se na izjavu Monfisa da će pući pod pritiskom.

- Ako on misli da ću ja biti nervozan ispred 18.000 Srba, a on ne, onda svaka čast. Čak i da je u pravu, Nole je živ i zdrav, pa će im vratiti - rekao je Tipsarević.

Novaka Đokovića nije iznenadio izbor selektora Francuske Gija Foržea za finale.

- Bila je logičnija opcija da igra Simon. Igrali smo veoma duge mečeve, osim poslednjeg u Kini. On je tip igrača koji voli da igra sa osnovne linije i agresivan je - istakao je Đoković, koji se osvrnuo na svoju novu frizuru:

- To je na pola puta do nularice i s njom ću imati dodatno ubrzanje na terenu ili, kako kažu, bolju aerodinamiku...

Selektor Srbije Bogdan Obradović ne smatra da je loše što prvi na teren izlazi Janko Tipsarević.

- Nema hendikepa, niti ima favorita. Borimo se za svaki poen i svaki gem. Nema nijednog meča koji je lako dobijen niti lako izgubljen. Moj tim je mlad, maksimalno smo motivisani. I uvek idemo na pobedu, bez ikakvih opterećenja - izjavio je Obradović.

Selektor Francuza Gi Forže kaže da mu nije previše važan raspored mečeva.

- Mislim da žreb nema neku veliku važnost, moji igrači imaju već dovoljno iskustva, navikli su na važne mečeve. Odigrali su mnogo mečeva pod pritiskom. Jedino se računa krajnji rezultat - poručio je Forže.

Milan Nastić

Srbija - Francuska

Finale Dejvis kupa


PETAK (od 14 časova)

Janko Tipsarević - Gael Monfis

Novak Đoković - Žil Simon

SUBOTA (od 15 časova)

N. Zimonjić/V. Troicki - A. Klemon/M. Lodra

NEDELJA (od 13 časova)

Novak Đoković - Gael Monfis

Janko Tipsarević - Žil Simon

Glavni sudija: Paskal Molina (Španija)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.