Obradović: U sredu o Novaku; Troicki: Možemo i bez njega

Izvor: Blic, 02.Mar.2011, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: U sredu o Novaku; Troicki: Možemo i bez njega

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović još uvek nije doneo konačnu odluku da li će Novak Đoković igrati ovog vikenda protiv Indije u prvom nastupu aktuelnih šampiona Dejvis kupa nakon što su u prošlogodišnjem finalu savladali Francusku.

Srpski i indijski teniseri sastaće se od 4. do 6. marta u novosadskom SPENS-u, a Obradović otkriva da će odluku o Noletu doneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sredu.

"Sreda je dan kada donosim odluku o tome. Čuo sam se sa Novakom, on je u blizini Beograda, i u sredu ću doneti odluku, kada je i poslednji dan, po pravilima ITF-a, za objavljivanje koja će četiri igrača izaći na teren u petak, subotu i nedelju”, kaže Obradović.

Viktor Troicki dodaje da bi bilo sjajno da Nole bude na terenu, ali ako se to i ne desi - u kvalitet šampiona ne sumnja.

"Sigurno da je lakše s njim, ali imamo kvalitet da pobedimo i bez njega. Sigurno je da neće biti lako”, naglašava Troicki.

Na pitanje da li naši reprezentativci predstojeće reprezentativne obaveze doživljavaju kao neku vrstu lakšeg treninga pred američku turneju, Troicki odgovara vrlo odlučnim tonom:

"Nikako, ovo su vrlo važni mečevi. Mislim da su svi, pa i u javnosti, shvatili ovaj meč kao nebitan i svi su potcenili Indiju. Mislim da su neugodan tim, imaju jedan od najboljih dublova na svetu, a imaju i singl igrača među prvih sto, mislim da je oko osamdesetog mesta. Nisu lak tim, i moramo ih prvo dobiti pa ćemo onda pričati”, kaže Viktor.

On dodaje da ekipi ne smeta što po prvi put neće nastupati u Beogradskoj areni od kada su aktuelni prvaci Dejvis kupa počeli da igraju u njoj:

"Mislim da je super što ćemo ponovo igrati u Novom Sadu posle toliko godina i nadam se da će publika doći u velikom broju da nas podrži”, kaže Troicki.

Viktor se osvrnuo i na činjenicu da se uoči ovog meča sa Indijcima probio na osamnaesto mesto ATP rang liste:

"Na kraju prošle sezone igrao sam sjajno i nastavio sam sa dobrim rezultatima i u novoj godini. Osećam se dobro, stigao sam do najbolje pozicije u karijeri, do osamnaestog mesta, što je sjajno. Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i dajem sve od sebe”, rekao je Troicki.

Sa druge strane, najava pružanja maksimuma mogla se čuti i od selektora:

"Mi smo maksimalno koncetrisani na ovoj meč. Imamo ozbiljnog protivnika, Indiju, ne smemo da se opustimo, pripremamo se isto kao i pred finale protv Francuske u Beogradu. Veliki su profesionalci u pitanju, imaju kompaktan tim, imaju igrača u prvih sto u singlu, naravno imaju izuzetan dubl tim i nećemo se opustiti. Daćemo svoj maksimum, svakako idemo na pobedu. Vrlo ćemo ozbiljno shvatiti ovaj meč”, kaže Obradović.

On ističe da publika može da očekuje atraktivan duel u SPENS-u.

"Ovo će biti jedan atraktivan i uzbudljiv meč. Kažem opet, Indijci su jedan ozbiljan tim. Jedan od najboljih dublova svih vremena Leandro Paes i Maheš Bupati dolazi u Novi Sad. To će zaista biti atraktivno i biće to veliki izazov za Nenada Zimonjića i onoga ko bude igrao sa njim u dublu. Mada, kažem, sa druge strane tu će biti i dobar singl. Mislim da su i Viktor i Janko i Novak u izuzetnoj formi i Srbi trenutno dominiraju na svetskoj teniskoj sceni i to čemo pokušati da dokažemo i na nivou reprezentacije”, zaključio je selektor.

Povezane vesti: Indijci: Pobeđujemo ako se Novak povuče, a Janko povredi Đoković: Još uživam u pobedi, odluka o meču sa Indijom za 48 sati Obradović pozvao i Đokovića za meč sa Indijom Dejvis kup: Srbija dočekuje Indiju u novosadskom SPENS-u! Srbija u prvom kolu Dejvis kupa dočekuje Indiju
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Dejvis kup

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.