Borelj: EU poziva Izrael da odmah prekine svoju vojnu operaciju u Rafi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 13:56

Borelj: EU poziva Izrael da odmah prekine svoju vojnu operaciju u Rafi

Evropska unija poziva Izrael da odmah prekine svoju vojnu operaciju u Rafi, istakao je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.
Ova operacija dodatno ometa distribuciju humanitarne pomoći u Gazi i dovodi do većeg internog raseljavanja, izloženosti gladi i ljudskoj patnji, istakao je Borelj, navedeno je u saopštenju EU.
Više od milion civila nalazi se u skloništu u Rafi i okolini i rečeno im je da se evakuišu u područja koja se, prema UN, ne mogu smatrati bezbednim, kazao je Borelj.
Iako EU priznaje pravo Izraela da se brani, Izrael to mora učiniti u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom i pružiti sigurnost civilima, naglasio je on.
EU...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RT: EU izdala upozorenje Izraelu

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2024

 . EU je pozvala Izrael da „odmah“ prekine svoju vojnu operaciju u Rafi u južnoj Gazi, upozoravajući da bi neuspeh u tome potkopao odnose sa blokom.. Upozorenje dolazi pošto izraelske snage poslednjih dana sve dublje ulaze u grad u potrazi za, kako kažu, četiri bataljona Hamasa. Ofanziva...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.