Obradović: Svi su željni nastupa; Enkvist: Oduševljen sam srpskim teniserima

Izvor: Blic, 05.Jul.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Svi su željni nastupa; Enkvist: Oduševljen sam srpskim teniserima

Selektor švedske teniske reprezentacije Tomas Enkvist izjavio je da je impresioniran ozbiljnošću kojom srpski teniseri pristupaju obavezama u reprezentaciji.

"Impresionira odnos srpskih tenisera prema obavezama, naročito Novaka Đokovića. Zadivljujuća je njegova želja da igra, samo jednu sedmicu posle najvećeg rezultata u karijeri", ocenio je Enkvist na konferenciji za novinare uoči četvrtfinalnog meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dejvis kupa koji se igra od 8. do 10. jula.

Enkvist je naglasio da je branilac titule Srbija "nesumnjivo favorit".

"Nezahvalno je prognozirati kakve su naše šanse u ovom meču jer je u sportu sve moguće", rekao je Enkvist.

Srpski teniser Viktor Troicki ocenio je da mu je trofej u Dejvis kupu najznačajniji u karijerii.

"To je jedan od najznačajnijih dana u mojoj karijeri. Trijumf Srbije i osvajanje Dejvisovog pehara imao je izuzetno veliki značaj u zemlji. Srbija je velika sportska nacija, a tenis je, zahvaljujući uspesima tenisera i teniserki, postao sport broj jedan u Srbiji”, rekao je Troicki.

Selektor Bogdan Obradović je istakao da očekuje pobedu i da je ceo tim "fokusiran na predstojeći meč".

"Veoma je važno da su svi zdravi i željni nastupa. Posebno bih pohvalio uslove u kojima će se igrati ovaj Dejvis kup susret", rekao je Obradović.

Boje Srbije braniće, pored Novaka Djokovića, čiji se dolazak očekuje danas popodne, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, i Ilija Bozoljac.

Povezane vesti: Zimonjić: Ilija je igrao odlično ; Bozoljac: Hvala na poverenju Obradović: Još ne znam ko će pored Novaka igrati u singlu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.