Izvor: TvojPortal.com, 12.Okt.2012, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak osvetio Janka i plasirao se u polufinale

Tvoj portal
Tomi Has je "počistio" jednog Srbina u Šangaju, ali je od drugog dobio tenisku lekciju. Nakon duela sa Jankom Tipsarevićem, u četvrtfinalu se nameračio na mnogo jačeg protivnika - Novaka Đokovića.
Nole je savladao Nemca sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, i izborio plasman u polufinale, gde će ga čekati sedmi igrač sveta, Tomaš Berdih.


Pokušavao je Has i u četvrtfinalu da dokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da se nalazi u odličnoj formi, iako ima 34 godine, ali mu devet godina mlađi Đoković nije dozvolio da se previše razmaše.
Novak je odmah na početku vrebao priliku da preuzme ne samo terensku već i rezultatsku inicijativu, i to mu je uspelo iz trećeg puta. On je u šestom gemu tek iskoristio brejk šansu i poveo sa 4:2, a onda lagano stigao do vođstva od 1:0 u setovima.
U nastavku je Nemac "pokazao zube", i na iznenađenje publike u Šangaju iskoristio neke Noletove greške i poveo sa 2:0. Međutim, Đoković je posle toga dodao gas i zaustavio nemačkog tenisera. Nanizao je srpski teniser seriju od pet gemova u nizu, a zatim je propustio priliku da u tom naletu odmah i "dokusuri" rivala.
Naime, Has je uspeo pri rezultatu 2:5 da oduzme Novaku gem i tako produži meč i nadu, ali je srpski as odmah prešao u akciju - na protivnikov servis stigao do 40:0, a zatim iskoristio treću meč loptu za konačan trijumf.
Đoković će za plasman u finale igrati protiv Tomaša Berdiha, koji je bio bolji od Žoa Vilfreda Conge sa 6:3, 7:6.
Berdih, koji je četvrti nosilac u Šangaju, dobio je samo jedan duel u karijeri protiv Novaka Đokovića, dok je čak devet izgubio. Poslednji put poražen je ove sezone u polufinalu turnira Masters serije u Monte Karlu.
Turnir u Šangaju igra se za nagradni fond od 3.531.600 dolara.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.