Novak i Jelena stigli na Sveti Stefan

Izvor: Politika, 08.Jul.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak i Jelena stigli na Sveti Stefan

Građansko venčanje najboljeg tenisera sveta i njegove verenice, pred matičarima opštine Budva, biće obavljeno na Kraljičinoj plaži, a crkveno po okončanju Petrovdanskog posta

Od našeg stalnog dopisnika

Podgorica –Najbolji teniser na svetu Novak Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i njegova verenica Jelena Ristić sleteli su juče na tivatski aerodrom privatnim avionom,a iz novoizgrađenog „gradića” sa najmodernijom marinom,Porto Montenegro,Pitera Manka, gde Novak ima apartman, mladenci su svojom jahtom otplovili ka Svetom Stefanu gde će biti održana ceremonija venčanja.

Božji krst na njihovim glavama položiće mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ali ne za vreme Petrovdanskog posta.U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj juče nam je precizirano da mitropolit Amfilohije nije blagoslovio venčanje Novaka Đokovića u toku posta, već će ono biti obaljeno po okončanju posta, prema kanonima Pravoslavne crkve.

„Mitropolit Amfilohije čestita Novaku Đokoviću pobedu na turniru na Vimbldonu i povratak na vrh liste najboljih tenisera sveta, i blagosilja njegovu bračnu zajednicu sa Jelenom, želeći im Bogom blagosloven porod”, rečeno je za naš list.

Sveti Stefan, prema svedočenju očevidaca – onih koji su radili na njegovom „šminkanju” – uređen je i čist kao nikada pre,a na njegovom „glancanju” radilo je skoro 200 radnika različite struke. Zanimljivo je da su Đokovići još pre dva meseca zakupili sve vile grada-hotela, njih 50, a mesec dana kasnije angažovana je jedna beogradska agencija specijalizovana za spektakle i svadbe.

Građansko venčanje, pred matičarima opštine Budva, prvi reket sveta Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić obaviće na Kraljičinoj plaži gde su postavljeni brojni posebno dizajnirani šatori koji će obezbediti ugodan boravak zvanicama svadbene radosti Đokovića.

Iako su se brojni građani Budve, Petrovca i drugih ne samo primorskih gradića nadali da će moći da „virnu” dvogledom makar iz svojih barki ili sa visoravni iznad Kraljičine plaže u svadbenu atmosferu,to im, prema najavama organizatora, neće poći za rukom.

– U naredna dva dana Sveti Stefan, Miločerski park i svi prilazi su blokirani,posebno onaj od Pržna do Palevog brda,izatvoreni suza pristup bilo kome. Angažovano je brojno obezbeđenje kako na kopnu tako i specijalno na moru. Neće tihdana ni muva moći s kopna, s neba i mora da bane na Sveti Stefan – kaže naš izvor iz privatnog obezbeđenja „Adrijatik propertis”.

Osim ljudi iz ove agencije,Đokoviće i njihove goste obezbeđivaće posebna jedinica Uprave policije – Sektor za zaštitu lica i stvari,dok će morem patrolirati Pomorska policija. Da nikome neće faliti ni dlaka sa glave svedočii činjenica da će Novaka i Jelenu i njihove goste, ako zatreba, štititi i crnogorska specijalizovana antiteroristička jedinica koja je već nekoliko dana u stanjupripravnosti.

Juče smo bili u prilici da čujemo svedočenja pojedinaca da im obezbeđenje nije dozvolilo ni da sa okolnog brda okom kamere zavire u Kraljičinu plažu.

– Brojni fotoreporteri, snimatelji i novinari,nesamo izCrne Gore i Srbije, već i iz okruženja,stigli su u Budvu u nadi će im biti omogućeno da zabeleže makar neke detalje sa venčanja Novaka i Jelene. Međutim, neće biti u prilici,jer je zatvoren svaki prilazpredviđenim lokacijama – kaže naš sagovornik koji je učestvovao uizradi plana obezbeđenja lokaliteta Miločer.

Naš sagovornik je insistirao da ostane anoniman,jer su članovi osoblja hotela,kao i zaposleni na Svetom Stefanu potpisaliugovore da će držati u tajnosti sve sitnice koje na bilo koji način govore o venčanju.

– Jelena je dolazila na Sveti Stefan kako bi osetila atmosferu ovog mesta. Sve je detaljno pogledala, tražila objašnjenja i nakon toga zadovoljno napustila Sveca – dodao je naš sagovornik.

Iako je najavljeno da će svadba trajati dva dana, danas i sutra, skoro svi gosti ostaće i narednog dana u vilama grada hotela.

Novica Đurić

objavljeno: 09.07.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.