Novak furiozno do drugog kola

Izvor: B92, 01.Okt.2013, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak furiozno do drugog kola

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Pekingu, ekspresnom pobedom nad Lukašom Rosolom iz Češke.

Đoković je do trijumfa došao sa 6:0, 6:3, posle 54 minuta, i sada ga čeka susret sa Fernandom Verdaskom iz Španije.

Đoković će kasnije igrati i u dublu, a u paru sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom očekuje ga susret sa drugim nosiocima Indijcem Mahešom Bupatijem i Šveđaninom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Robertom Lindstedom.

Od srpskih predstavnika na terenu će se u singlu u toku dana naći još Bojana Jovanovski, koja igra meč druge runde sa Kineskinjom Li Na.

Đoković je protiv Rosola odigrao sjajno, bio je veoma dominantan, a u prilog tome ide činjenica da je tek u desetom gemu Čeh prekinuo njegov niz. Do kraja meča, Rosol je osvojio sve svoje servis gemove, ali je srpski teniser zabeležio lak i brz trijumf.

Tok meča:

Đoković je u meč ušao odličnim servis gemom, a u istom ritmu nastavio je i na servisu Rosola. Pritiskao ga je od prvog poena, lako i brzo izborio dve brejk lopte, iskoristio drugu i poveo sa 2:0.

Novak je nastavio niz i u narednim gemovima, odlično je igrao na svom servisu i pritiskao Čeha na njegovom. Rosol je bio u odličnoj poziciji da mu prekine niz u četvrtom gemu susreta, ali Novak nije imao mnogo problema da ga spreči u toj nameri.

Pošto je srpski teniser u petom gemu lako došao do 5:0, Rosol je već u narednom servirao za ostanak u setu, ali u tome nije uspeo i Novak je osvojio prvi set bez izgubljenog gema posle tek nešto više od 23 minuta.

U drugom setu, najbolji teniser sveta je nastavio tamo gde je stao u prvom. Osvojio je servis gem na startu, a potom bez većih problema došao do novog brejka.

Novak je brzo poveo sa 3:0, da bi potom Rosol prekinuo njegov niz. Češkom teniseru je bilo potrebno deset gemova da bi osvojio prvi gem na meču. Na drugi je čekao samo dva gema, ali je priliku imao već u petom, ali je Novak spasao njegovu brejk loptu.

Srpski teniser je i dalje odlično igrao, već u sedmom gemu došao na korak od trijumfa, a do njega je došao u devetom, sa 6:3.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nole rutinski u drugom kolu

Izvor: RTS, 01.Okt.2013

Rutinskom i samouverenom igrom Novak Đoković eliminisao Lukaša Rosola u prvom kolu turnira u Pekingu, pobedivši sa 2:0 (6:0, 6:3). Nešto kasnije Novak će izaći na teren i u konkurenciji dublova u paru sa Stanislasom Vavrinkom. ..Novak Đoković pobedom je otvorio učešće na Otvotrnom prventvu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.