Novak: Kao da sam već prvi

Izvor: B92, 27.Okt.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Kao da sam već prvi

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu rođenje deteta najvažnija stvar koja se dogodila u njegovom životu.

Srpski teniser u utorak počinje odbranu titule u Parizu duelom sa Filipom Kolšrajberom, u sklopu borbe za prvo mesto na kraju 2014. godine sa Rodžerom Federerom.

Novak je prošle nedelje postao otac, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred start turnira u Parizu obradovao sve svoje navijače rekavši da rođenje deteta neće uticati na njegove teniske obaveze.

„Rođenje deteta je najlepša stvar koja se dogodila u mom i Jeleninom životu, bez dileme“, rekao je Novak po dolasku u Pariz o očinstvu i dodao:

„Iskreno, trenutno se osećam kao da sam već osvojio prvo mesto dobivši dete prošle nedelje. Za mene je to najvažniji trenutak u životu.“

Novak odbranu titule u Parizu počinje u utorak protiv Filipa Kolšrajbera. Do kraja sezone srpski teniser imaće velikih poteškoća da sačuva prvo mesto na ATP listi u borbi za Rodžerom Federerom.

„Branim ovde i u Londonu veliki broj bodova, ali tako je bilo i prethodnih godina. Igrao sam dobro u Parizu i Londonu. Spremio sam se dobro za izazove.“

Novak je veliku priliku da izjednači u međusobnim mečevima sa Federerom propustio u Šangaju, kada je propustio i šansu da napravi još veću zalihu poea pred finiš sezone.

Švajcarac, koji je u 2014. pao na osmo mesto na ATP listi, ponovo igra sjajno i u velikoj je formi.

„Nikada nisam pomislio da on ne može da se vrati u borbu za prvo mesto. Uvek sam mislio da je među najboljima na svetu, a on nastavlja da to i dokazuje. Imam mnogo poštovanja prema onome što on radi. Mislim da njemu godine nisu problem. Štaviše, mislim da ove godine igra svoj najbolji tenis, rekao je Đoković.

Srpski teniser je na kraju izrazio nadu da će rođenje deteta pozitivno uticati na njegovu karijeru.

„Meni je važno da učestvujem u životu deteta koliko god mogu. Da budem tu u njegovom odrastanju, njegovom detinjstvu. Nadam se da će se to pozitivno odraziti na moju karijeru. Što se tiče mog pristupa tenisu, ništa se nije promenilo. Još sam tu, borim se, takmičim se, pokušavam da budem prvi na svetu i da osvajam titule“, rekao je Đoković.

Kakve su Novakove šanse da godinu završi na prvom mestu pročitajte u posebnoj temi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tata Đoković: Rođenjem Stefana već sam osvojio prvo mesto

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2014

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković odbranu titule u Parizu počinje u utorak duelom sa Nemcem Filipom Kolšrajberom...U Parizu prvi put na terenu od rođenja malog Stefana.. ..Iako je prošle nedelje postao otac malog Stefana, srpki as nije zapostavio karijeru..."Rođenje deteta je najlepša...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.