Nole brani titulu, Jelena 4. nosilac u Pekingu

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Okt.2010, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole brani titulu, Jelena 4. nosilac u Pekingu

Težak zadatak stoji ispred Novaka Đokovića, drugog reketa sveta, u narednih nekoliko nedelja. Prvi je već sledeće nedelje – odbrana titule i 500 poena na turniru u Pekingu (tvrda podloga, 6.600.000 dolara), a zatim sledi isti cilj u Bazelu i Parizu. Posle svega toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dolazi na red Masters u Londonu, a onda i finale Dejvis kupa u Beogradu.
Đokovića za Peking vežu lepe uspomene – pre 12 meseci osvojio je titulu, a 2008. godine doneo je prvu olimpijsku medalju za Srbiju. Bronza i dalje sija kao da je od zlata, a statistika kaže da je od 11 odigranih mečeva u prestonici Kine naš najbolji teniser dobio deset.
- Veliki je izazov narednih nekoliko nedelja, ali kao i uvek daću sve od sebe – rekao je Novak koji je prošle sezone do debitantskog trofeja u Pekingu stigao pobedama nad Haneskuom, Troickim, Verdaskom, Soderlingom i Čilićem.
U Pekingu neće biti najvećih rivala, Rafela Nadala i Rodžera Federera.
U ženskoj konkurenciji Srbija će imati još jedno ime – Jelenu Janković, koja je postavljena za četvrtog favorita. Jankovićeva do sada ima velikih uspeha u Pekingu jer je 2007. igrala finale, a 2008. kada je bila broj 1 na svetu osvojila je i titulu. Biće to prilika da se popravi slika posle poraza od Estonke Kanepi u Tokiju.
Na listi prijava je još dvoje srpskih tenisera, Janko Tipsarević i Ana Ivanović, a njihov status će biti poznat kada bude izvzčen žreb.
M.J.


Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Pariz,   Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.