Nole brani Beograd

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole brani Beograd

Novak Đoković braniće titulu osvojenu prošle godine na Otvorenom prvenstvu Srbije. Goran Đoković, direktor "Srbija opena" rekao je da očekuje da predstojeći četvrti po redu ATP turnir u Beogradu bude najbolji do sada. On je istakao da očekuje da će najbolji teniser sveta igrati i dodao da su vrata turnira uvek otvorena za Janka i Viktora, koji ove godine nisu prijavili učešće.

Prvi teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sveta Novak Đoković učestvovaće na Otvorenom prvenstvu Srbije ako bude zdrav. Ostali najbolji srpski teniseri - Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić - neće nastupiti na turniru. Turnir se igra od 30. aprila do 6. maja.

"Novak se prijavio za turnir, on će igrati ako sve bude u redu, a ja se nadam da će tako i biti. Ako se to ne desi, imamo dovoljno ostalih koji će biti tu. Za sada je sve u redu. Pretprošle godine nije igrao zbog prehlade, ali se nadam da će pružiti publici priliku da ga ove vide na turniru", rekao je Goran Đoković u Beogradu.

On je ocenio da je Otvoreno prvenstvo Srbije "jedan od najjačih turnira u ovom delu Evrope". "Imamo spisak od 19 učesnika i još četiri kvalifikanta i tri 'vajld karte'. Niko od učesnika nije nepoznat, imamo (Davida) Nalbandijana koji jedva čeka da dođe. Siguran sam da će biti dobar tenis, nadam se da će biti dovoljno sunca i lepo vreme da se to lepo isprati", kazao je Đoković.

"Nedelju dana pred početak turnira testiramo teren i tribine, sve je spremno. Turnir se ove godine poklapa sa praznicima, pa mislim da će biti mnogo više gostiju. Potrudili smo se i oko cena, promotivne su, da bismo prbližili tenis građanima Beograda", dodao je Goran Đoković.

Za učešće na turniru prijavili su se, između ostalih, Španac Pablo Anduhar (trenutno 39. teniser sveta), Italijan Andreas Sepi (44), Finac Jarko Nieminen (47), Argentinac David Nalbandijan (50), Poljak Lukaš Kubot (51.).

Sekretar za sport i omladinu u skupštini Beograda Aca Kovačević rekao je da je gradska uprava stala uz turnir. "Grad Beograd je stao uz turnir i želja svih nas jeste da ovo takmičenje postane jedan od većih simbola grada, iako je to i do sada bio", kazao je Kovačević.

Otvoreno prvenstvo Srbije igraće se od 30. aprila do 6. maja na terenima sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu.

Cene ulaznica za prvih pet dana turnira su od 200 do 1.300, za polufinale 2.200, a za finale 3.300 dinara.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.