Izvor: RTS, 29.Jan.2023, 15:08

Neka misli ko šta želi, Đoković je zaista najbolji u istoriji

Osvajanjem 22. grend slem titule u karijeri, Novak Đoković je ponovo postao najbolji teniser u istoriji belog sporta. Doduše, to je aksiom, ali neka statistika uradi svoj deo posla. Da ne bude nikakve sumnje (ukoliko uopšte ona postoji).
Čini se da Novak nikada ubedljivije nije osvojio neki grend slem u karijeri kao Australijan open ove godine. Samo jedan izgubljen set na turniru, kao i ubedljiv trijumf protiv Stefanosa Cicipasa u finalu dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << govore koliko je Novak bio dominantan u Melburnu ovog januara.

Đoković je osvojio 22. grend slem trofej u karijeri, čime se izjednačio na vrhu večne rang-liste osvajača najvažnijih teniskih turnira sa Rafaelom Nadalom.
Bio je to verovatno jedini kriterijum koji su "nadalisti" i "federeristi" imali da osporavaju srpskom teniseru oreol najboljeg tenisera svih vremena. Sada ga više nemaju.
Čak je i Cicipas posle meča izjavio da je Novak najveći igrač koji je držao teniski reket u rukama, a takva pohvala od sveže poraženog finaliste nije mala stvar.
Mišljenja su različita, svako ima pravo na svoj sud, ali mišljenje je jedno, a činjenice nešto sasvim drugo.
Malo je rekorda koje Novak nije oborio u tenisu, a drži one najvažnije – broj osvojenih grend slem turnira 22 (deli prvo mesto sa Nadalom), broj osvojenih masters titula 38, broj osvojenih Završnih turnira 6, najviše godina završenih na prvom mestu 7, najviše nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste 373...
Pobedom nad Cicipasom, Novak se vratio na mesto koje mu pripada, ponovo je svetski broj 1 i ponovo će imati priliku da napadne rekord Štefi Graf, koja je na prvom mestu VTA liste provela 377 sedmica.
Teško je ne razmišljati o tome šta bi bilo da Novak prošle godine nije deportovan iz Australije, ili da mu je dozvoljeno da učestvuje na Ju-Es openu...
Ali, iz ugla srpskog šampiona, to je potpuno nevažno. Jedino što je bitno je da je zdrav, motivisan i spreman da pokori svet. Od turnira do turnira, pa gde se zaustavi.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.