Put ka finalu za pamćenje veterana Đokovića

Izvor: B92, 29.Jan.2023, 08:57

Put ka finalu za pamćenje veterana Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković igraće od 09.30 svoje 33. Grend slem finale kada se sastane sa Stefanosom Cicipasom u meču za titulu Australijan opena.

To je prilika da peti teniser sveta stigne ne samo do prvog mesta ATP liste, već i 10. titule u Melburnu i poravnanja sa Rafaelom Nadalom na vrhu liste igrača sa najvećim brojem titula na četiri najveća turnira (22).

Redom je eliminisao Karbaljesa Baenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kuakoa, Dimitrova, De Minora, Rubljov i Pol, a tokom poslednja tri od tih mečeva je izgubio samo 20 gemova. Tako se pridružio Ivanu Lendlu (20, 1990) i Andreu Agasiju (16, 2003), kao tek treći igrač kojem je nešto poput toga uspelo u Open eri na Australijan openu.

Kada smo već kod legendarnog američkog tenisera, Đoković ga je na ovogodišnjem izdanju turnira nadmašio. Reč je o najdužem nizu pobeda u Melburnu u Open Eri kojih Đoković ima 27, a Agasi jednu manje nakupljenih u periodu od 2000. do 2004. godine. Đokovićev niz traje od 2019. godine i možda bi bio i duži da je igrao prošle godine.

Naposlsetku, Đoković je postao četvrti najstartiji igrač u profesionalnoj istoriji tenisa koji je stigao do finala u Australiji. Stariji od njega bili su samo Ken Rouzvol (1971, 1972), Mal Anderson (1972) i Rodžer Federer (2018).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.