NOVAK ZAUSTAVLJEN U PARIZU! Đoković pred gubitkom prvog mesta ATP liste!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Nov.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK ZAUSTAVLJEN U PARIZU! Đoković pred gubitkom prvog mesta ATP liste!

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo. Zaustavljen je u polufinalu Matsersa u Parizu, gde ga je prvi put u karijeri pobedio Hrvat Marin Čilić - 6:4, 7:6.

Novak je protiv Čilića zabeležio čak 14 pobeda, i ovo mu je bio prvi poraz. Hrvat je bio bolji u ključnim momentima, i na najbolji način iskoristio Novakovu promenljivu formu, uz činjenicu da je naš teniser osećao bolove tokom meča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Đoković će sada lako izgubiti prvo mesto na listi, koje po preuzeti Mari ukoliko se plasira u finale turnira. Međutim, to ne znači da će do kraja godine ostati drugi jer ima još jedan turnir u Londonu.

Foto: AP/Tanjug

Nije počelo dobro po najboljeg tenisera sveta, jer je on bio prvi koji je pretrpeo brejk, izgubivši četiri poena u nizu. Međutim, u svom stilu je momentalno uzvratio ribrejkom. U sedmom gemu je Novak imao idealnu priliku da napravi novi brejk, ali je Čilić odservirao odlično, i naš teniser nije mogao da uzvrati.

Dodatan pritisak je Hrvat napravio u desetom gemu, kada je iskoristio drugu brejk i set loptu za 6:4.

Novak je imao svega šest vinera naspram 14 Čilićevih, a u toku seta je uzimao lekove.

A break in the tenth game and @cilic_marin takes the first set off the world No.1! @bnppmasters https://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/31GHLJw3Gm

— TennisTV (@TennisTV) November 4, 2016

Nagazio je Hrvat i na startu drugog dela igre, ekspresno je osvojio svoj prvi gem, a onda je propustio dve brejk lopte u narednom.

Novakovi servis gemovi duže su trajali, a po njegovoj gestikulaciji se vidi da oseća bol u desnoj ruci. Posle dužeg vremena, Novak je četvrti gem dobio bez izgubljenog poena (2:2), nakon čega je konačno usledila pretnja po Čilića. Hrvat je napravio nekoliko grešaka, pa je Novak brzo stigao do dve vezane brejk lopte. Međutim, Čilić je isporučio fantastične servise i zadržao svoj gem.

U devetom gemu ipak u tome nije uspeo, jer je Novak bez izgubljenog poena oduzeo servis protivniku. Potom je sebi zagorčao život: dve duple servis greške donele su Čiliću ribrejk.

Usledila je drama posle sigurnog Čilićevog gema - uspeo je da se izbori za dve meč lopte, i Novak je uspeo da ih spase i uvede set u taj-brejk.

Međutim, tamo je Novak loše prošao - nakon što je napravio mini-brejk, Čilić je napravio dva i brzo poveo 4:1. Posle promene strana je napravio još jedan mini-brejk, a potom je lako osvojio poslednje poene.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz,   London

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

TVITERAŠI NEMILOSRDNI PREMA NOLETU: Ko je kriv za ogroman pad u formi – ishrana, žena…? (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Nov.2016

Novi poraz izazvao je pravu buru na društvenim mrežama.. Nije to onaj stari Novak Đoković. Tu nema nikakve dileme. Otkako je osvojio Grend Slem u Parizu, forma je bivala sve slabija, kao i sami rezultat. Bivali su toliko slabiji, da se sada dovodi u pitanje da li će sledeći ponedeljak dočekati...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.