London: Superiorni Novak, Nišikoriju dva gema

Izvor: B92, 15.Nov.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Superiorni Novak, Nišikoriju dva gema

Novak Đoković na veoma dominantan način započeo je nastup na završnom Mastersu u Londonu, pošto je za samo sat i pet minuta porazio Keija Nišikorija – 6:1, 6:1.

Ovo je bio sedmi duel Srbina i Japanca, prvi teniser sveta sada vodi sa 4-2 u pobedama, a dobio je i drugi okršaj ove sezone, posle onog na Mastersu u Rimu.

Đoković je četiri puta slavio na završnom Mastersu, a trenutno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trostruki uzastopni šampion. S druge strane, srpski teniser u Londonu juri 11. trofej ove sezone, a ukupno 59. u karijeri.

Duel kojim je počeo poslednji turnir godine, a ujedno i grupa “Sten Smit“ u londonskoj O2 Areni, obeležila je maestralna igra najboljeg sportiste sveta. Nastavio je Novak sa igrom koja ga krasi cele godine, bio je dominantan za osnovne linije, kretao se savršeno, pa trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Odmah po okončanju meča Novaku je uručen trofej za najbolje rezultate u godini za nama, u kojoj je do sada osvojio deset trofeja i igrao finala sva četiri Gren Slema. Četvrti put u poslednjih pet sezona Srbin godinu završala kao prvi reket sveta, a i ovoga puta je pehar posvetio svom timu.

Ipak, nije Nišikori igrao loše, naprotiv, i on se dobro kretao, pogodio nekoliko teških udaraca, ali je Đoković na svaki njegov pokušaj imao ekspresan odgovor. Ovakav rasplet situacije ubrzo je demoralisao osmog igrača sveta, a Novak nije menjao ritam i u šampionskom maniru završio duel.

U drugom meču grupe od 21 čas sastaju se Rodžer Federer i Tomaš Berdih, posle kog će biti poznati parovi drugog kola.

Prvi gem Novak je dobio bez izgubljenog poena, a već u drugom razvila se velika borba. Igralo se u izuzetno visokom ritmu sa osnovne linije – udarci su bili jaki i brzi, a Đoković je došao do 15:40.

Nišikori je spasao obe brejk lopte, ali prvi servis ga nije služio – Novak je stvorio još jednu šansu i ovoga puta dočekao je grešku Japanca (2:0).

Srpski teniser sledeći gem dobio je uz jedan izgubljeni poen, a u četvrtom gemu Đoković je munjevitim forhendom došao do nove brejk lopte. Međutim, Nišikori je naredni poen lepo izgradio i završio ga bekhend paralelom, da bi potom uzeo još dva poena i upisao se na semafor – 3:1.

Novak je bio superioran sa osnovne linije, Nišikori se obeshrabrio, pa je posle neuspešnog drop šota prepustio najboljem teniseru sveta novi brejk – 5:1. Ubrzo je Đoković i završio prvi set za samo pola sata.

Fantastičnim riternom na startu drugog seta Đoković je došao do 15:30, a onda je Nišikori pogrešio u dužoj razmeni, pa je i u četvrtom gemu na servis Japanca Novak došao do brejk prilika. Prvu nije realizovao, ali je na drugoj Kei poslao loptu u mrežu i drugi set počeo je brejkom – 1:0.

U sledećem gemu Nišikori je proigrao – sa dva duboka riterna došao je do 30:30 i imao inicijativu u sledećem poenu, ali je Đoković iz punog ’streča’ odigrao neverovatan pasing. Nije odmah okončan gem, ali jeste ubrzo posle dobrog servisa srpskog tenisera – 2:0.

Bilo je jasno da je Kei podigao nivo igre – ranije je hvatao lopticu i nastojao da diktira tempo igre. Međutim, i Novak je držao nestvarno visok nivo igre, pa je u petom gemu došao do novog brejka, iako je Japanac vodio 40:15. 15 Đoković je riternom na liniju došao do brejk lopte, a onda je dočekao grešku suparnika za 4:1.

Apsolutno ništa se nije promenilo ni u poslednja dva gema, Novak je savrešnim riternima i forhendima mučio rivala, napravivši još jedan brejk, da bi zatim sigurnim servisima kompletirao apsolutno superiornu partiju – 6:1.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.