Jednostavno je – Đoković je osvojio tri, a Alkaras jedan Grend slem

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 12:56

"Jednostavno je – Đoković je osvojio tri, a Alkaras jedan Grend slem"

Marion Bartoli, bivša šampionka Vimbldona, kaže da je Novak Đoković u ovom trenutku u boljem položaju od Karlosa Alkarasa.

Srpski as ima prednost na ATP listi, s tim da mladi Španac brani manji broj bodova i ima šansu da ga sustigne do kraja sezone.

Bartoli, koja radi kao analitičarka, ističe da je Novak imao bolju sezonu od Karlosa.

"Mislim da moramo da uđemo dublje u analizu i kada pogledamo sezonu, postoji jedan koji je osvojio tri Grend slema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugi koji je osvojio jedan Grend slem, to je tako jednostavno. Jedan je igrao četiri Grend slem finala, drugi je igrao jedno. Moramo da sagledamo širu sliku i da vidimo kakvi su tokom cele sezone. Kako stvari stoje, Novak radi bolji posao", kaže Bartoli i dodaje:

"To ne znači da se stvari neće promeniti. Očigledno je da je Novak pri kraju karijere, a ne na početku. Ali ta mentalna snaga i sposobnost da se oporavi. Mislim da mnogi ljudi ne mogu da se pretvaraju da imaju istu mentalnu snagu kao on".

Bartoli je nastavila da hvali Đokovića.

"Ako hoćete da ’kreirate’ savršenog tenisera, nema niko bolji od Novaka. Fleksibilnost, kretanje..."

Karlos Alkaras i Holger Rune su kao vrlo mladi iskočili na veliku scenu, međutim, često imaju problema fizičke prirode.

"To je razlog zašto su Karlos i Holger tako rano postali dobri. Dakle, to su prednosti i nedostaci u vezi sa njihovim stilovima igre i načinom na koji su građeni. Moraće da paze na svoja tela, ako žele da traju dugo", zaključila je Francuskinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.