Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond "Novak" pomaže mališanima

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić i zastupnik Fonda "Novak" Goran Đoković potpisali su danas sporazum o dugoročnoj saradnji Ministarstva i tog fonda.

Na osnovu sporazuma Fond "Novak", čiji je osnivač najbolji srpski teniser Novak Đoković, pomagaće ustanove iz sistema socijalne zaštite i socijalno najugroženije kategorije stanovništva.

Fond je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predao 40.000 flašica vode "Novak" ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Beograda, među kojima je Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj, gde je sporazum potpisan.

Ljajić je posle potpisivanja sporazuma rekao da će voda biti podeljena gerontološkim centrima i ustanovama za zbrinjavanje socijalno ugrožene dece i dodao da je Ministarstvo u četvrtak počelo projekat podele 20.860 prehrambenih i higijenskih paketa u 53 najsiromašnije opštine.

Prema njegovim rečima, za taj projekat je iz budžeta izdvojeno 54 miliona dinara. Paketi će biti deljeni starim osobama koje žive na selu i nisu u mogućnosti da koriste usluge Crvenog krsta.

- Od danas krećemo u sistematsku akciju pomoći deci kojoj je pomoć neophodna - rekao je Đoković i najavio da će Fond "Novak" pomoći talentovanoj deci koja su u teškoj materijalnoj situaciji da se bave sportom.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rasim Ljajić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.