Đoković zaokružio titule na Mastersima na 30, odlična uvertira za OI

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković zaokružio titule na Mastersima na 30, odlična uvertira za OI

Bez izgubljenog seta Novak Đoković je uspeo da osvoji Rodžers kup pošto je u finalu savladao Keija Nišikorija sa 6:3, 7:5, posle jednog sata i 22 minuta igre. Ovo je ujedno 30. titula za srpskog tenisera na Masters turniruma u 43. finalu, čime je samo popravio sopstveni rekord.

Od samog starta meča bilo je primetno da je Đoković rešen da baš protiv Nišikorija pokaže svoju najbolju igru na ovom turniru i u tome je uspeo. Samo 32 minuta mu je bilo potrebno da prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << set reši u svoju korist iskoristivši brejk loptu u šestom gemu, a ne dozvolivši rivalu da mu ugrozi servis.

U drugom delu viđena je nešto drugačija slika pošto Novak nije uspeo da sačuva rani brejk, tj. Nišikori je izjednačio na 4:4 i čak poveo sa 5:4 nateravši Đokovića da još više podigne nivo svoje igre. A kada je tako ni najbolji mu ne mogu ništa. Vezao je Srbin još tri gema, među kojima je i jedan brejk (za 6:5).

Kao i u prvom setu nije iskoristio prve dve prilike već je tek treću set loptu pretvorio u pobedu za konačnih 6:3, 7:5.

Ovo je četvrti trofej za Đokovića u Kanadi na Rodžers kupu u pet odigranih finala, a takođe je ove godine došao do četvrtog trofeja na turnirima iz ATP 1000 serije (Indijan Vels, Majami, Madrid, Toronto).

Za trijumf u Torontu srpski teniser je zaradio 782.525 američkih dolara, ali i dodatnih 400 bodova za ATP listu pošto je prošle godine u Montrealu poražen u finalu.

9. gem - Za Novaka je bila treća sreća, iskoristio je Đoković treću set loptu i rezultatom 6:3 rešava u svoju korist ovaj deo meča. Imao je srpski teniser čak 85% ubačenog prvog servisa što je i ključ. Prvi set je trajao samo 31 minut

1. gem - Bez izgubljenog poena Novak osvaka prvi gem - 1:0

World No. 1 @DjokerNole welcomed on to Centre Court with huge applause #RogersCup pic.twitter.com/Lpb8fuhEx2

Protivnik najboljeg tenisera sveta biće Japanac Kei Nišikori kog je ove godine savladao već četiri puta, dva puta na betonu (Australijan Open, Majami) i dva puta na šljaci (Madrid, Rim). Do sada su dva tenisera odigrala ukupno 11 međusobnih duela, a čak devet puta je bolji bio naš igrač, koji je u seriji od sedam uzastopnih trijumfa. Japanac je poslednji put savladao Novaka pre skoro dve godine u polufinalu Ju Es Opena.

Što se tiče partija u Kanadi, gde će igrati peto finale za četvrti trofej, moglo bi da se kaže da Đoković ne blista, ali rutinski pobeđuje, gotovo sa pola snage. Najveći problem stvara mu njegov servis, ali to nadoknađuje odličnim riternima kojima dovodi do ludila protivnike.

Ovaj meč biće ujedno i poslednji za oba tenisera pred odlazak u Rio de Žaneiri na Olimpijske igre na kojima obojica imaju visoke ciljeve.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.