Izvor: Njuz.net, 14.Sep.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četiri seta savladao američku publiku na US openu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeNJUJORK, 14. septembar 2015, (NJuz) – Novak Đoković uspeo je juče u epskom okršaju da savlada publiku na US openu rezultatom 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 i osvoji taj turnir drugi put u karijeri.
Đoković je počeo dobro i odlično reternirao na dobacivanja publike, a procenat greški pri prvom servisu zbog provokacija publike bio je svega 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << procenata.
U drugom setu našem teniseru popustili su koncentracija i strpljivost, pa je publika uspela da izjednači zahvaljujući pre svega odlično plasiranim zvižducima po dubini terena. Odlučujući brejk desio se u finišu seta kada je publika prelomila rezultat oštrim psovkama po paraleli.
Iako je publika imala psihološku prednost na početku trećeg seta, Đoković je pri vođstvu protivnika od 4:3 sjajnim ignorisanjem uspeo da spase dve brejk lopte, a onda je napravio odlučujući brejk riternom plastične čaše upućene u njegovom pravcu.
Četvrti set Đoković je rutinski priveo kraju, iako je američka publika pružala izuzetno jak otpor zvižducima, uvek neugodnim dobacivanjima i drugim sličnim potezima iz svog arsenala.
– Američka publika je ponovo pokazala da je izuzetno opasan igrač i u pitanju je definitivno jedna od najnezgodnijih publika sa kojom sam igrao. Ipak, često ima velike oscilacije u igri i agresivna je kad gubi, što su slabosti koje se pametnom igrom mogu iskoristiti – izjavio je Đoković i dodao da su atmosfera i Federer pred kojim je meč igran bili sjajni.
Nenad Milosavljević

Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Tenis

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.