Đoković pobedom startovao u Dubaiju

Izvor: Politika, 24.Feb.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pobedom startovao u Dubaiju

DUBAI – Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom je startovao na ATP turniru u Dubaiju savladavši danas u 1. kolu Kanađanina Vaseka Pospišila u dva seta - 6:4, 6:4.

Bio je ovo prvi Đokovićev meč posle osvajanja Australijan Opena i tronedeljne pauze, zbog čega nije igrao u prepoznatljivom ritmu.

Međutim, razlika u kvalitetu bila je očigledna, premda je Kanađanin, trenutno 63. na ATP listi, bio veoma motivisan i pružio je dostojan otpor favoritu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Postepeno i strpljivo Đoković je hvatao „zalet”, prvi set rešio je brejkom u devetom gemu, a definitivno je slomio Pospišila u sedmom gemu drugog seta, kada je poveo sa 4:3.

Bila je ovo treća pobeda Đokovića u isto toliko međusobnih okršaja protiv Kanađanina, nakon što je slavio prošle godine u Pekingu i 2013. u okviru Dejvis kupa.

Srpski teniser u osmini finala igra protiv Andreja Golubjeva iz Kazahstana, trenutno 107. na svetskoj rang listi, koga je dobio u sva tri dosadašnja međusobna duela.

Turnir u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara, srpski as do sada je osvajao četiri puta, 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.

Posle ovog turnira Đoković putuje u Kraljevo, gde će od 6. do 8. marta braniti boje nacionalnog tima protiv selekcije Hrvatske, u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Đoković, Troicki, Zimonjić i Krajinović protiv Hrvatske

BEOGRAD  – Najbolji teniser sveta Novak Đoković predvodiće Dejvis kup selekciju Srbije u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv Hrvatske u Kraljevu, zvanično je danas objavio Teniski savez Srbije (TSS).

Na spisku selektora Obradovića još se nalaze Viktor Troicki (43), Filip Krajinović (101) i Nenad Zimonjić (treći u dublu na ATP listi).

Na spisku, ovaj put, nema Dušana Lajovića i Ilije Bozoljca, kao ni već duže vreme povređenog Janka Tipsarevića.

Meč između Srbije i Hrvatske igra se od 6. do 8. marta.

Čilić predvodi Hrvate u Kraljevu

ZAGREB –Selektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan objavio je danas spisak igrača na koje računa za meč protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, a na njemu je i šampion US opena Marin Čilić.

Krajan je pozao Čilića, iako su minimalne šanse da najbolji hrvatski teniser nastupi s obzirom na povredu ramena, koja ga muči duže vreme.

„Znamo kakva je situacija s Marinovom povredom, ali se i dalje nadamo da bi mogao da bude od pomoći reprezentaciji u Kraljevu”, rekao je Krajan, prenosi Indeks.

Pored Čilića, Krajan je pozvao Bornu Ćorića, Matu Delića i Marina Draganju.

Tanjug

objavljeno: 24.02.2015.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Nenad Zimonjić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DK: Sa Novakom, bez Lajovića

Izvor: B92, 24.Feb.2015

Novak Đoković predvodiće Dejvis kup selekciju Srbije u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv Hrvatske u Kraljevu, zvanično je objavio TSS...Na spisku selektora Obradovića još se nalaze Viktor Troicki (43), Filip Krajinović (101) i Nenad Zimonjić (treći u dublu na ATP listi)...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.