Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2012, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ostao bez medalje na Olimpijadi

Teniski reprezentativac Srbije Novak Đoković nije danas uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra sa 0:2 (5:7, 4:6).

Novak Đoković tako nije uspeo da odbrani bronzanu medalju koju je osvojio na Igrama u Pekingu pre četiri godine.

Iako je meč počeo izjednačenom borbom, argentinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teniser je posle pauze zbog kiše u Londonu, prvi došao do brejka, kada je kod 5:5 u gemovima, iskoristio drugu brejk priliku i servirao za vođstvo u setovima. Đoković je, ipak, u narednom gemu imao dve šanse da protivniku oduzme servis, ali ih nije iskoristio, pa je Del Potro sa 7:5, poveo setovima 1:0.

Srpski teniser je i u drugom setu nastavio da loše servira, te je Argentinac već u prvom gemu imao tri prilike za brejk koje nije iskoristio. Del Potro je to ipak učinio u sledećem gemu na servis Đokovića, čime je došao do prednosti koju je sačuvao do kraja seta.

Drugi teniser sveta je kod prednosti protivnika od 5:3 imao šansu da vrati izgubljeni servis, ali nije iskoristio brejk loptu, pa je Argentinac koji je danas bio raspoložen da pogađa klinije, u svom narednom servis gemu zasluženo došao do pobede i bronzane medalje za svoju zemlju.

Meč između Đokovića i Del Potra trajao je jedan sat i 48 minuta.

Novak je posle poraza izjavio da je razočaran, ali da je protivnik igrao sjajno.

"Ne znam da li ja nisam imao sreće ili je on bio bolji. Čestitam mu, zaista je igrao sjajno. Da je moglo da se okrene i ode na moju stranu - moglo je. Razočaran sam", rekao je Đoković posle meča.

Zlatni medalju na OI u Londonu osvojio je domaći teniser Endi Marej posle pobede u finalu nad Rodžerom Federerom sa 3:0.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Olimpijske igre,   London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.