Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2012, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković opet bolji od Mareja

LONDON -

U drugom kolu A grupe završnog Masters kupa, najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je danas u Londonu Britanca Endija Mareja u tri seta - 4:6, 6:3, 7:5 i napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Posle druge pobede u grupi, Đokoviću će za plasman u polufinale biti dovoljan i jedan osvojeni set u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << duelu protiv Tomaša Berdiha.

Ukoliko Žo Vilfred Conga večeras savlada Berdiha, Đoković će biti sigurni polufinalista, pa će meč protiv češkog tenisera u petak moći da odigra bez tenzije.

Do desete pobede u 17. međusobnom duelu protiv Mareja prvi igrač sveta stigao je posle preokreta i drame u finišu trećeg seta.

Britanac je na početku bio koncentrisaniji i napravio je brejk već u prvom gemu. To je prilično izbacilo iz ritma Đokovića, koji je do kraja tog dela igre osvojio samo tri poena na servis protivnika.

Marej je bio sigurniji i na početku drugog seta i u trećem gemu je imao šansu da napravi brejk, što bi, možda, i odlučilo meč.

Đoković je, međutim, uspeo da se izvuče i posle toga je počeo da podiže nivo igre. U šestom gemu je stigao do svoje prve brejk lopte u meču, koju je iskoristio i sačuvao tu prednost.

Bio je to period igre u kome je srpski teniser potpuno dominirao, što je potvrdio u trećem gemu trećeg seta, kada je još jednom oduzeo servis Mareju.

Britanac je u tom periodu dosta grešio i u petom gemu prvi igrač sveta imao je dve vezane brejk prilike i šansu da prelomi meč, ali je nije iskoristio.

Slično se ponovilo i u sedmom gemu, kada je Đoković propustio još jednu priliku da brejkom završi posao, a onda je usledila kazna i Marej je u osmom gemu napravio brejk i izjednačio na 4:4.

U tom trenutku meč je postao potpuno otvoren, ali je više mentalne snage imao Đoković, koji je u 11. gemu napravio treći brejk u meču i poveo 6:5.

To, međutim, još nije bio kraj drame, jer je Marej u narednom gemu poveo 40:15 i došao do dve vezane brejk prilike. Tada je Đokoviću proradio prvi servis i sa četiri uzastopna poena stigao je do pobede posle nešto više od dva i po sata igre.

Đoković je skor u međusobnim duelima sa Marejom povisio na 10:7.

Naš drugi predstavnik na Mastersu Janko Tipsarević igra sutra uveče meč drugog kola B grupe protiv Argentinca Huana Martina del Potra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LONDON: Novi Novakov preokret!

Izvor: Mondo, 07.Nov.2012

Novak Đoković pobedio Endija Mareja u meču drugog kola A grupe završnog Masters turnira - 4:6, 6:3, 7:5...Prvi reket sveta nadomak je plasmana u polufinale godišnjeg Mastersa, koji se u londonskoj O2 areni održava pod zvaničnim nazivom "ATP World Tour finals"...Zabeležio je i drugu pobedu u A...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.