Povreda opasnija od Granoljersa

Izvor: Politika, 09.Okt.2013, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povreda opasnija od Granoljersa

Đoković lako savladao Španca u Šangaju, 6:2, 6:0, ali se nije mnogo radovao, zbog problema sa stopalom. – Danas (posle 12 č) sa Fonjinijem. – Od favorita otpao samo Izner

Na kraju naporne sezone povrede postaju veća opasnost za najbolje tenisere sveta, nego njihovi rivali. Drugo kolo masters turnira u Šangaju počelo je predajom Španca Robreda zbog povrede, a ubrzo zatim se oblak sumnji nadvio i nad klupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Novaka Đokovića. Iako je branilac titule na kraju vrlo ubedljivo savladao Marsela Granoljersa sa 6:2 i 6:0, nije se mnogo radovao, zbog sasvim neočekivane povrede desnog stopala na početku drugog seta. U naizgled bezazlenom trku, jednom od sasvim uobičajenih za našeg asa, desilo se nešto što u tom trenutku nije bilo vidljivo, te je odmah po dobijenom poenu zastao, a kada je dobio i gem, zatražio pauzu za lekarsku pomoć. Stopalo je bandažirano, Đoković je nastavio meč sa brigom na licu. Sasvim je moguće da je upravo taj oprez doprineo da odigra drugi set krajnje efikasno i sabrano, žureći da ga što pre završi.

I dok su posledice povrede ostale nejasne, na terenu nije bilo nimalo neizvesnosti. Iako je Španac dobrom defanzivnom igroma vraćao i ono što drugi ne bi, kvalitet je pravio jasnu razliku u rezultatu, kako u prvom tako i drugom setu, sve do Đokovićevog servisa za meč, pri vođstvu od 5:0. Tada je Granoljersu dozvolio najpre dve vezane brejk-lopte, pa potom još jednu, ali je uspeo da spreči neželjeni produžetak i uđe u treće kolo pobedom ubedljivijom od njegovog raspoloženja na terenu. Osvetio je Janka Tipsarevića, koga je Granoljers neočekivano lako savladao na startu, ali neće nastaviti „španski niz”, jer mu je predajom Robreda dopao Fabio Fonjini. Italijan je u usponu, stigao je do 17. mesta na ATP listi, što je ipak manje važno od trenutnog zdravstenog kartona Đokovića, koga Fonjini nikada ranije nije savladao.

Novi predvodnik svetske liste Rafael Nadal nije imao problema sa Aleksandrom Dolgopolovom (6:3, 6:2), kao ni uzdrmani šampion Rodžer Federer sa Andreasom Sepijem (6:4, 6:3). Ni rekonvalescent Žo Vilfrid Conga nije izgubio set protiv Pabla Anduhara: 6:3, 6:2, a David Ferer je proslavio tek izboreno mesto na završnom ATP turniru u Londonu pobedom protiv Lukaša Rosola: 6:3 i 6:4. Tomaš Berdih je pokazao da se brzo oporavio od povrede zbog koje je predao polufinalni meč Nadalu u Pekingu. Pobedio je Felisijana Lopeza sa 7:6 i 6:2.

Zanimljiv je bio okršaj povratnika Gajela Monfisa i sve boljeg Vašeka Pospišila. Mada je Kanađanin na startu iznenadio Rišara Gaskea, publika je toplo pozdravila povratak Francuza pobedom od 7:5 i 7:6. Brzo su u treće kolo prošli i Nemci Tomi Has i Florijan Majer, kao i Španac Nikolas Almagro

U danu promocije glavnih favorita razlike su bile jasno vidljive: samo četiri meča su trajala po tri seta. Ipak, ni tu nije bilo iznenađenja. Huan Martin del Potro je savladao Filipa Kolšrajbera 3:6, 6:3 i 7:6; Stanislas Vavrinka Kevina Andersona 6:4, 3:6 i 7:6; azijski junak Kei Nišikori Jirgena Melcera: 6:4, 3:6 i 6:1; a kanadski bombarder Miloš Raonić Fernanda Verdaska: 7:6, 3:6 i 6:3.

Tako je prvi dan većih uzbuđenja završen sa samo jednim nepredviđenim ishodom: Amerikanac Džon Izner je izgubio od Karlosa Berloka u dva seta: 6:4 i 7:6.

-----------------------------------------------------------

Bol brzo prošao

Na konferenciji za medije posle uvodne pobede Đoković više nije delovao zabrinuto:

– Samo sam u jednom tenutku napravio nezgodan pokret i osetio oštar bol. Sada je sve u redu.

Narednog protivnika je pohvalio, iako sa 17. igračem sveta Fabiom Fonjinijem ima skor od 5:0. Upozorenje je podatak da je Italijan u velikom usponu i da je tek ove sezone osvojio svoje prve dve ATP titule:

– On je s razlogom tu gde jeste. Sjajno je igrao tokom leta i očigledno mu prija ovaj teren.

-----------------------------------------------------------

U Londonu bez Mareja

Posle operacije leđa u septembru, Endi Marej je juče i zvanično saopštio da neće igrati do kraja sezone, što znači – ni pred svojom publikom na završnom ATP turniru u Londonu. Za sada su sigurni finalisti samo Nadal, Đoković i Ferer. Del Potro i Berdih su vrlo blizu, a za preostala tri mesta boriće se Federer, Vavrinka, Gaske, Raonić i Conga.

M. Kovačević

objavljeno: 09.10.2013.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Furiozni Đoković počistio Granoljesa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Okt.2013

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je uspešno startovao na turniru masters serije u Šangaju, pošto je u drugom kolu savladao Španca Marsela Granoljersa 6:2, 6:0. Ðoković je bio slobodan u prvom kolu, a postavljen je za prvog nosioca na turniru i u narednoj rundi rival će mu biti Italijan...

Nastavak na MozzartSport.com...

Đoković ekspresno pobedio Granoljersa

Izvor: RTV Pink, 09.Okt.2013

. . . Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas je uspešno startovao na turniru masters serije u Šangaju, pošto je u drugom kolu savladao Španca Marsela Granoljersa sa 6:2, 6:0. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.