Đoković donirao 100 hiljada dolara deci Srbije

Izvor: TvojPortal.com, 22.Dec.2011, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković donirao 100 hiljada dolara deci Srbije

/bizlife.rs/ Prvorangirani teniser sveta i Nacionalni ambasador UNICEF-a, Novak Đoković, obeležio je predstojeće praznike dajući svoj glas i finansijsku podršku ugroženoj deci u Srbiji – i u celom svetu.
„Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima male dece u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale”, rekao je Đoković koji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je priložio donaciju u vrednosti od 100,000 američkih dolara za program ranog razvoja deteta u Srbiji. „Izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini“.


Od kada je postao nacionalni ambasador avgusta ove godine, teniski as snažno podržava prava deteta – i daje glas najranjivijoj deci u Srbiji. U septembru je posetio inkluzivni vrtić u Smederevu koji pohađaju deca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su deca sa smetnjama u razvoju i ona koja žive u romskim naseljima. Đoković takođe promoviše i prodajnu kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu decu u celom svetu. 
„UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji“, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.
Đoković je počeo da igra tenis kada je imao četiri godine, a proboj na svetsku scenu ostvario je sa 16. godina. Od tada je osvojio je nekoliko grend slem turnira  - 2008. i 2011.godine Austalian Open,  i 2011. Wimbledon.  U decembru ove godine,  Međunarodna  teniska federacija proglasila ga je svetskim šampionom nakon što je osvojio tri od četiri grend slem titule.
 „Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite“, rekao je Đoković.
*izvor: www.bizlife.rs

Srbijahumanostdecanovak djokovicdonacija100 hiljada evra
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.