Nadal pobedio Đokovića u finalu Ju-Es opena

Izvor: Studio B, 14.Sep.2010, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal pobedio Đokovića u finalu Ju-Es opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku, pošto ga je sinoć u finalu savladao prvi igrač sveta, Španac Rafael Nadal, sa 3:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4, 6:2).

Meč je prvobitno trebalo da bude odigran u nedelje, ali je odložen zbog kiše, a i sinoć je bio prekinut na kratko posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prvog seta, takođe zbog kiše.

Ovo je Nadalu prva titula na Otvorenom orvenstvu SAD, treća za redom na grend slem turnirima ove godine i deveta ukupno. On je tek sedmi teniser u istoriji ovog sporta koji je osvajao titule na svim grend slem turnirima.

Nadal ima samo 24 godine i tri uzastopne titule na grend slem turnirima, tako da ima šanse da bude najbolji igrač u istoriji. Protiv Đokovića odigrao je savršeno - više od 40 poena bez greške.

"Prvi put u karijeri igrao sam veoma, veoma dobro na ovom turniru. Kako se osećam? Odigrao sam moj najbolji meč na Otvorenom prvenstvu SAD u najvažnijem trenutku", rekao je Nadal.

Španac već ima devet titula na grend slem turnirima - više od pola od Federera, koji je rekorder sa 16, a prestigao je Džimija Konorsa, Andrea Agasija i Ivana Lendla.

"Pričati o tome da li sam bolji ili lošiji od Rodžera Federera je glupo, jer titule govore", rekao je Nadal.

Đoković smatra da Nadal ima potencijal da postane najbolji teniser svih vremena. "Nadal igra svoj najbolji tenis na tvrdoj podlozi. Veoma je poboljšao servis, brz je, kao i uvek dobar je sa osnovne linije", rekao je Đoković.

Španac je prvi levoruki teniser koji je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD još od pobede Džona Mekenroa 1984. godine.

"Nadal... napreduje svakog dana, svake godine. To je frustrirajuće. Svaki put kada igram s njim, on je bolji. Takođe, on je psihički jak i posvećen sportu. Ima sve što je potrebno da bude najbolji", rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal pobedio Đokovića u finalu Ju-Es opena

Izvor: Deutsche Welle, 14.Sep.2010

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku. Njega je sinoć u finalu savladao prvi igrač sveta, Španac Rafael Nadal, sa 3:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4, 6:2).

Nastavak na Deutsche Welle...

Đoković ponovo drugi

Izvor: RTS, 14.Sep.2010

Bodovima koje je osvojio plasmanom u finale poslednjeg ovogodišnjeg grend slem turnira, Otvorenog prvenstva SAD, koje je jutros završeno u Njujorku, najbolji srpski teniser Novak Đoković vratio se na 2. mesto ATP liste sa 7.215 bodova...Janko Tipsarević je napredovao sedam mesta posle turnira u...

Nastavak na RTS...

Tajms: Đoković pronašao agresivnost

Izvor: Blic, 15.Sep.2010, 10:35

Srpski teniser Novak Đoković je, posle dužeg traganja, ponovo pronašao izgubljenu agresivnost, upornost i hladnokrvnost, čime se učvrstio među pretendentima na najveće trofeje, piše danas londonski Tajms...List navodi da je prvi reket sveta Španac Rafel Nadal odao priznanje Đokoviću, koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.