Đoković - Federer, 26. put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Federer, 26. put

PARIZ -

Rafael Nadal i David Ferer sastaju se danas od 13 sati u prvom polufinalnom meču Rolan Garosa, a nakon toga igraju Novak Đoković i Rodžer Federer, objavili su organizatori drugog teniskog gren-slem turnira sezone.

Oba meča biće odigrana na terenu "Filip Šatrije".

Finalni duel u ženskoj konkurenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između Ruskinje Marije Šarapove i Italijanke Sare Erani na programu je u subotu od 15 sati.

Poslednji poraz Đokovića pre godinu dana

Pre godinu dana u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske Rodžer Federer je prekinuo pobedničku seriju Novaka Đokovića od 43 meča i to je bio poslednji poraz srpskog tenisera na bilo kom gren-slem turniru.

Sada veliki šampion stoji na putu svetskom broju jedan, ponovo u polufinalu Rolan Garosa, da pokuša da postane prvi teniser nakon 43 godine sa četiri gren-slem titule zaredom.

"Pokušaću da pobedim, verujem da to mogu. Ne postoji favorit u sutrašnjem duelu", ocenio je Đoković, koji je vezao trijumfe u Vimbldonu u julu, na Ju-Es Openu u septembru i na Australijan Openu u januaru.

Srbin i Švajcarac do sada su odmeravali snage na 25 mečeva, a Federer je uspešniji i vodi sa 14:11.

Poznajemo se dobro

"Ne mora ništa posebno da se kaže o našem novom duelu. Jasno je da će to biti veliki meč, velika borba, a ja imam motivaciju da pobedim. Osećam se dobro i smatram da sam sposoban da to i ostvarim. Rolan Garos je jedan od moja tri primarna cilja ove sezone, uz odbranu titule u Vimbldonu i pobedu na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Đoković, dodajući da je svestan težine zadatka protiv osvajača 16 gren-slem trofeja.

"Poznajemo se dobro, a znam da je protiv Rodžera neophodno pre svega da budem skoncentrisan i da mu ne dopustim da nametne svoju igru, da kontroliše dešavanja na terenu. Moram odmah da budem agresivan, o ishodu će možda odlučivati samo nekoliko poena, ali, pre svega, neophodna je psihološka stabilnost. Uvek je veliki izazov igrati protiv njega i mogu da se nadam uspehu samo ukoliko pružim najbolje što umem", ocenio je srpski teniser.

Slično misli i Federer, koji se nada drugom trofeju na Rolan Garosu u karijeri, nakon što je slavio 2009. godine.

"Biće veoma značajan početak meča, ali i koncentracija do kraja. To će verovatno biti dugotrajna borba, a protiv tenisera kao što je Đoković mora se igrati za svaki poen na najvišem mogućem nivou", rekao je Federer.
Pogledaj vesti o: Federer,   Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.