Đoković: Broj 1 važniji od rušenja rekorda

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Broj 1 važniji od rušenja rekorda

Nepobediv je u 2011, Novak Đoković,  po sopstvenom priznanju prepun samopouzdanja, alergije je ga više ne muče, ali kao i do sad s obe noge čvrsto na zemlji sa dobrim planom kako se sa broja dva preseliti na teniski presto.
Zaista tu nema nikakve tajne. Sve se poklopilo, sazreo sam. Već pet godina igram na najvišem nivou, prolazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sam kroz razne periode, osvajao gren slem, gubio u prvim kolima, ali nisam dovoljno verovao u sebe. Ali, veliki rad se najzad isplatio. Vrlo je važno imati oko sebe ljude u koje veruješ. Da se sve to nije sklopilo ne bih ni pravio ovakve rezultate.
Na Srbija open dolazi posle 24 uzastopne pobede, sasvim izvesno će već u Beogradu preteći Ivana Lendla drugog na listi po broju uzastopnih pobeda (25), a onda ostaje samo još rekorder Džon Mekinro sa 39.
- O rekordima ne razmišljam. To je nešto logično što prati uspehe, pogotovo kad je u pitanju niz od dvadeset i nešto pobeda. Imam veće ambicije od rušenja rekorda. Pre svega da osvojim još jednu gren slem titulu i istaknem kandidaturu za prvo mesto. Da bih u tome uspeo moram konstantno dobro da igram, pogotovo što će Federer i Nadal po logici stvari uvek igrati minimum polufinale.
Nema više hleba i pice
 Otkrio je Novak i kako se rešio alergija i šta je to novo doneo njegovom timu doktor Četojević.
Suština problema je u ishrani. Alergičan sam na gluten, što znači da ne mogu da jedem hleb, paste, picu... Imam navike iz prošlosti sa kojim polako izlazim na kraj. U razgovoru sa ljudima koji imaju problema sa alergijama shvatio sam da svi pristupaju problemu tako što leče alergije, a zapravo samo treba promeniti režim ishrane. Jeste da sam malo smršao, ali se bolje osećam

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.