Devojčica je plakala 15 minuta - tek tad su prekinuli meč

Izvor: B92, 04.Jun.2023, 15:29

"Devojčica je plakala 15 minuta - tek tad su prekinuli meč"

Čehinja Buzukova približila situaciju koja je neodoljivo podsetila na onu koja se dogodila Đokoviću na US Openu 2020. godine.

"Copy" Njujork - "paste" Pariz.

Nešto što smo već imali priliku da vidimo pre tri godine sa Novakom Đokovićem kao udarnim protagonistom - desilo se na aktuelnom Rolan Garosu. Kao i Đoković tada, istom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sankcijom je pogođena i Japanka Mija Kato jer je nehotice lopticom pogodila linijskog sudiju.

Pravila su jasna i neumoljiva prema Japanki kao i onomad što su bila prema Novaku - usledila je diskvalifikacija sa turnira.

Najveću korist od ovog incidenta su imale Mari Buzkova i Sara Soribes Tormo, koje su prošle dalje u igri ženskih parova.

"Bio je nesrećan slučaj, nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, svi smo bili potreseni. Nešto sa čim mora da se postupa u skladu sa pravilima. Žao mi je, bio je veoma dobar meč. Nisam videla momenat udarca, samo devojčicu koja je plakala i 15 minuta posle svega toga. Naš tim je to video, ni Sara nije videla, samo smo čuli taj momenat", rekla je o pehu koji se desio protivnicama, Buzukova.

Nije želela da se upušta u ispravnost odluke sudija niti u to da li je Japanka namerno pogodila devojku zaduženu za skupljanje loptica.

"Zavisi od situacije, ako loptica odskoči, pa udari nekoga, onda je to normalno i dešava se, skupljači loptica mogu da pogledaju negde drugde u tom momentu. Na kraju dana, sudija je doneo odluku, supervizor se umešao, dobio je informacije, razgovarao sa njima i on je prelomio".

Sličan slučaj desio se dan ranije kada je Ruskinja Mira Andrejeva u nastupu besa lansirala lopticu u publiku i pogodila nekog na tribini - ali nije zbog toga bila diskvalifikovana.

Čehinja Buzukova kaže da do danas nije čula za ispad tinejdžerke pa nije mogla ni da napravi paralelu dve situacije.

"Čula sam za to, nisam videla, zavisi od situacije, od momenta kada se dogodi. Imali smo takve probleme i ranije. Teško je zaista. Na kraju dana, zavisi od sudije, tek sada sam videla i snimak. Bacila je lopticu, pogodila je devojčicu, ona je plakala 15 minuta..."

Buzukova je opisala da je tek kada je tinejdžerka koja je sakupljala lopte počela da plače - doneta odluka o prekidu.

"Dobile su upozorenje, jer sudija nije video sve šta se dogodilo. U situacijama za diskvalifikaciju mora da se dogodi nešto što može da ugrozi nečiju bezbednost, tek kada je videla plač devojčice je reagovao. Mora da je udarila negde u predelu glave. Rekli smo mu da treba da pregleda situaciju, samo smo videli da ona plače, nije bilo nikakvog odskoka, kao da se odbila od zemlje, nije bila sporija loptica, samo smo tražile da pogleda situaciju. Nismo pričale sa našim protivnicama u svlačionici, rekle smo im na mreži da je nesrećan slučaj, ali da smo mi odgovorni za svoje postupke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Viđenje incidenta po Rotenbergu: Novak zaslužio kaznu, Japanka nije

Izvor: B92, 04.Jun.2023

Japanka Kato doživela sve što i Đoković pre tri godine na US Openu, diskvalifikovani su zbog identičnih poteza, ali Amerikanac ne misli da postoji sličnost...Teniski hroničar i čovek koji nije baš naklonjen našem tensieru oglasio se posle "incidenta" na Rolan Garosu koji je mnoge podsetio na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.