Viđenje incidenta po Rotenbergu: Novak zaslužio kaznu, Japanka nije

Izvor: B92, 04.Jun.2023, 16:01

Viđenje incidenta po Rotenbergu: Novak zaslužio kaznu, Japanka nije

Japanka Kato doživela sve što i Đoković pre tri godine na US Openu, diskvalifikovani su zbog identičnih poteza, ali Amerikanac ne misli da postoji sličnost.

Teniski hroničar i čovek koji nije baš naklonjen našem tensieru oglasio se posle "incidenta" na Rolan Garosu koji je mnoge podsetio na onaj koji je obeležio Novakovo učešće na US penu 2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

Svi se sećaju toga, Nole je nehotice pogodio linijskog sudiju zbog čega je diskvalifikovan - isto to uradila je Japanka Kato u igri ženskih dublova pa je i ona, po slovu pravila, automatski diskvalifikovana.

Za Rotenberga, kazna za Đokovića je bila opravdana i ispravna, a za Japanku kaže da je - prestrogo kažnjena.

"Brutalna kazna. Loptica nije udarena reketom iz besa, samo je brže prebačena na drugu stranu terena kako se ne bi gubilo vreme jer je druga strana bila na servisu. Devojčici su ruke bile pune, niej stigla da odreaguje. Nadam se da Kato i njena partnerka imaju pravo na žalbu kako ne bi izgubile sav nagradni novac, kao što običnu bude zbog diskvalifikacije", ovako je čitavu situaciju video Rotenberg.

Američki novinar je potom dovršio misao.

"Bez obzira na to da li je ova odluka bila ispravna ili ne - a ja mislim da nije, igrači bi svakako trebalo da budu oprezniji. Rodžer Federer je, na primer, stalno rizikovao u ovakvim situacijama jer je često namerno jače dobacivao lopte sakupljačima".

Posle ovakvog viđenja, bilo je samo pitanje vremena kada će mu biti prebačeno zbog dvostrukih aršina u opisu dva identična slučaja - Novakovog i ovog najnovijeg.

"Novak nije uradio istu stvar, ovo su dva potpuno različita slučaja", bio je odgovor Rotenberga jednom tviterašu koji želeo da mu Rotenbeg napravi paralelu ove dve situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.