DVA stepenika za dan: Sjajni Novak u polufinalu!

Izvor: Mondo, 17.Avg.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA stepenika za dan: Sjajni Novak u polufinalu!

Dimitrov, pa Raonić nisu uspeli da spreče Đokovića da se plasira među četiri u Sinsinatiju!

Najpre je završio posao protiv Grigora Dimitrova, branioca titule, pa se posle dva i po sata vratio na teren i deveti put u isto toliko mečeva pobedio i Miloša Raonića.

Pamtiće Novak Đoković energiju koju je morao da uloži da u šest i po sati pobedi dvojicu tako dobrih tenisera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a nadamo se da će pamtiti i ovogodišnji Sinsinati, gde "juri" svoju prvu titulu.

I samo mu ona nedostaje među Mastersima!

ĐOKOVIĆ - RAONIĆ 7:5, 4:6, 6:3

Jučerašnji haos u rasporedu zbog kiše u Ohaju nije se u petak negativno odrazio na Novaka, niti ga je izbacio iz koncentracije. Doduše, bilo mu je potrebno da u prvom setu protiv Raonića dobro olupa reket, ali je to bila mala cena za sve dobro što se potom dogodilo.

Kratak odmor između izlazaka na teren i pola sata meča protiv Dimitrova, nisu ostavili posledice na u svakom smislu spremnog srpskog tenisera. Jako mali broj grešaka u četvrtfinalu protiv dokaz su da je ostajao priseban i kada bi vodio igru i kada bi teže nalazio načine za Raonićeve snažne udarce, pre svega servise.

A, Kanađanin je odigrao možda i najbolji od devet mečeva protiv Novaka.

Raonić je u sva tri seta prvi ostvarivao "brejk" prednosti, a to što mu se "stegla ruka" kada je trebalo da servira za osvajanje prvog seta nije ostavilo duge posledice ni na njegovoj igri. Štaviše!

Đoković se sjajnom igrom vratio iz teške situacije, sa tri "vezana" gema poveo 7:5, ali je velika borba tek počinjala. Raonić mu u drugom setu nije dozvolio nijednu "brejk" šansu i učinio je ono što nikad u karijeri nije - osvojio je set protiv Novaka.

Ipak, Đokovićev pogled, kretnje i još tačniji udarci u trećem setu nisu ostavili Kanađaninu previše prostora da žali kao za prvim setom. Prvi "brejk" je viđen u četvrtom gemu (2:2), potom je potvrđen (3:2) i polako je postajalo jasno šta će se dogoditi...

Raonić se i dalje uzdao u snažne servise, ali je u odlučujućem gemu Đokoviću bila potrebna samo jedna "brejk" lopta da povede 5:3, da uperi kažiprst ka glavi i da se smiri pred poslednjih nekoliko minuta meča.

Velikom pobedom protiv snažnog Kanađanina, Đoković je napravio jako važan korak ka trofeju koji mu nedostaje, na terenu koji mu prethodnih godina nije prijao. Sledeći meč odigraće u subotu, protiv boljeg iz meča Karenjo Busta - Čilić.

TREĆI SET

- KRAJ, NOLE JE U POLUFINALU! -

6:3 To je to! Bekhend volej je bio presudan da Đoković stekne meč loptu, iako je Raonić u ovom gemu poveo 0:30!

5:3 "Sve je u glavi!", kao da gestikulira prstom Đoković svom boksu! Iskoristio je prvu brejk loptu i oduzeo Raoniću servis. Možda je ova lopta nosila i težinu meč lopte!

4:3 Mirniji period meča. Zatišje pred buru. Obojica su osvojili servis gemove uz po jedan izgubljeni poen.

3:2 Pogledom koji dovoljno govori koliko mu je stalo, Đoković gleda ka svom boksu posle osvojenog gema. Potvrdio je "brejk".

2:2 BRAVO! Prvi put od prvog seta dočekali smo Novakove brejk lopte! I to četiri! Raonić je servirao as udarce, branio se, ali se nije odbranio od odlučujuće paralele! "Tako je!", viknuo je naš teniser da ceo stadion u Sinsinatiju čuje.

1:2 Dobar "pasing" udarac Kanađanina doneo mu je i u ovom setu prvi "brejk". Đoković je jednom "izlazio" iz minusa, da li će uspeti i drugi put?

1:1 Počelo je kao i u prethodna dva seta. Vetar u ovim trenucima duva u Raonićevom pravcu, nakon što je prvi put u karijeri "otkinuo" Đokoviću set. A, ovo je njihov deveti međusobni meč.

Foto: AP/John Minchillo

DRUGI SET

4:6 Jedan Raonićev brejk ovog puta ispostavio se kao dovoljan. Novak nije uspeo da uzvrati, iako je sprečio rivala da iskoristi tri set lopte. Igraće se treći, odlučujući set.

4:5 Đoković produžio drugi set, smanjio prednost Raonića.

3:5 Raonić uz jedan izgubljen poen stavlja Novaka pod pritisak. Srbin će servirati za ostanak u setu...

3:4 I Raonić i Đoković osvojili su bez trzavica po jedan osvojen servis gem.

2:3 Posle Raonićevog brejka obojica čuvaju svoj servis.

1:2 Nažalost, Raonić je i u ovom setu prvi oduzeo gem Novaku. Prvu 'brejk" loptu Đoković je spasao, ali je Kanađanin drugu iskoristio.

1:1 Na početku drugog seta - rutinski Đokovićev servis gem, pa veća borba na Raonićev servis. Bilo je 30:30, ali je prošlo bez "brejk" lopte.

Foto: AP/John Minchillo

PRVI SET

7:5 I ponovo "brejk" lopte i ponovo Đoković izlazi kao pobednik! Osvojio je prvi set, trećim uzastopno osvojenim gemom! Ponovo je poslednji poen "uzeo" duplom servis greškom protivnika.

6:5 Raonić je vodio 0:30 i "pustio" ruku, ali i pored odlične defanzive nije imao rešenja za Novakove udarce. Raonić je pogađao "slajs" udarce, a Srbin je uzvraćao.

5:5 Raoniću se "stegla" ruka pri servisu za set. Đoković je drugi put na meču izborio "brejk" lopte i iskoristio je drugu, tako što je Kanađanin napravio duplu servis grešku.

4:5 Raonić bez problema, snažnim servisima, potvrđuje "brejk". Đoković potom takođe bez velike muke osvaja svoj servis gem. Kanađanin će sada servirati za set.

3:4 Raonić je u sedmom gemu dočekao svoje prve "brejk" lopte (15:40, pa dva puta na 40:40) i iskoristio je četvrtu. Đoković je u besu slomio reket o tlo.

2:2 Ovogo puta nije bilo toliko borbe na Raonićev servis. Đoković je prethodno "svoj" gem ponovo mirno osvojio.

1:1 Biće ovo dugačak meč i velika borba! Novak je rutinski poveo 1:0, a potom je prvi gem na Raonićev servis trajao 14 i po minuta minuta. Novak je, nažalost, propustio pet brejk lopti.

Đoković i Raonić odigrali su osam međusobnih duela i Srbin je pobedio u svakom. Raonić je osvojio samo jedan set.

Da bi ovaj meč počeo što pre bilo je potrebno da Rodžer Federer brzo pobedi Argentinca Leonarda Majera i da se plasira u 4. kolo, što je i uspeo, u dva seta (6:1, 7:6).

Tako su se stvorili uslovi da se Đoković i Raonić pojave na terenu u pola jedanaest uveče po srednjoevropskom vremenu. Ko pobedi - igraće u polufinalu protiv boljeg iz duela Karenjo Busta - Čilić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.