Uživo: Borba za rimsko finale, brejk Novaka, Đoković - Ferer 4:2!

Izvor: Blic, 16.Maj.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Borba za rimsko finale, brejk Novaka, Đoković - Ferer 4:2!

Novak Đoković igra protiv Davida Ferera polufinale mastersa u Rimu, a zbivanja sa tog meča možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

Đoković je, podsetimo, do sada 19 puta igrao protiv Ferera, vodi sa ubedljivih 14:5 u pobedama, uključujući i osam uzastopnih, zaključno sa ovogodišnjim četvrtfinalom u Majamiju (7:5, 7:5).

Za drugo mesto u finalu nadmetaće se Stanislas Vavrinka, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je eliminisao Rafaela Nadala, i Rodžer Federer, koji je u dva seta lako izašao na kraj sa Tomašom Berdihom.

Prvi set u toku

David Ferer je sjajno otpočeo ovaj duel, dobivši uvodni gem bez izgubljenog poena, a ne dozvolivši Đokoviću da preuzme inicijativu posle servisa koje je dočekivao.

Novak je probao da uzvrati, ali mu to isprva nije pošlo za rukom kako je i planirao. Tačnije, od sedam prvih razmena udaraca na ovom meču, četiri su okončane tzv. neiznuđenim greškama srpskog tenisera, ali je posle 40:40, on osvojio dva naredna poena, time i poravnao rezultat.

Na krilima povraćenog samopouzdanja, ako je ono i "stiglo" da bude uzdrmano u tako kratkom vremenskom roku, najbolji igrač današnjice maestralno je odigrao u trećem gemu. Potpuno kontrolišući zbivanja igrom sa osnovne linije, a popravivši udarac iz bekhenda koji ga je na početku meča mučio, poveo je sa 0:40, a nedugo zatim brejkom stigao do vođstva od 2:1.

Ferer se, međutim, nije predavao. Probao je odmah da uzvrati istom merom (sve što je uspeo bilo je da dođe do 40:40), ali je nakon dva razlike za Novaka - naredni servis-gem osvojio "sa nulom", primakavši se na 3:2.

Đoković je tada delovao kao da je rešio da daleko bolje igra u gemovima u kojima on servira, pa je nekako za tili čas došao do dva gema razlike.

Sledeći servira Ferer, koji gubi sa 4:2.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Borba za rimsko finale, brejk Novaka, Đoković - Ferer 4:3!

Izvor: Blic, 16.Maj.2015

Novak Đoković igra protiv Davida Ferera polufinale mastersa u Rimu, a zbivanja sa tog meča možete da pratite uživo uz Blicsport.rs...Đoković je, podsetimo, do sada 19 puta igrao protiv Ferera, vodi sa ubedljivih 14:5 u pobedama, uključujući i osam uzastopnih, zaključno sa ovogodišnjim četvrtfinalom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.