Đoković osvojio turnir u Indijan Velsu

Izvor: Studio B, 21.Mar.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković osvojio turnir u Indijan Velsu

Srpski teniser Novak Đoković trijumfovao je na turniru masters serije u Indijan Velsu pošto je kasno sinoć u finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:3, 6:2.

Ni najbolji teniser sveta nije uspeo da prekine nezaustavljivu seriju Đokovića, koji i u 18. meču zaredom ove sezone teren napušta uzdignute glave. Posle dva sata i 20 minuta divovske borbe i spektakularne igre Srbin je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << potpuno zasluženo zabeležio osmu pobedu u njihovom 24. međusobnom okršaju.

Može se reći da je maestralni Đoković ostvario trijumf jer je jednostavno verovao u sebe. Strpljivo, korak po korak, trasirao je put ka uspehu, ne posustajući ni kada mu nije išlo, a smogavši snage da se vrati u meč nakon izgubljenog prvog seta.

Kada je uspostavio odgovarajući ritam, ništa nije moglo da ga zaustavi. Pucajući od samopouzdanja, prezentirao je istinski teniski "arsenal" za kojeg Španac nije mogao da pronađe odgovarajuće protivoružje. Verovatno ni fenomenalni Nadal ne pamti da ga je neko tako nadigrao kao Đoković u trećem odlučujućem setu.

Prvi deo susreta pripao je Špancu, a viđena su tri brejka. Nadal je dva puta osvajao poene na protivnički servis i tu prednost sačuvao do kraja seta, a onda je u nastavku pun sat vođen pravi "rovovski rat". Rivali se nisu štedeli, boreći se za svaki poen, čak i u trenucima kada se činilo da je lopticu nemoguće stići. Bila je to bespoštedna borba dva teniska majstora, koju je na "svoju vodenicu" doveo Srbin brejkom u šestom gemu za vođstvo od 4:2.

U tim trenucima bio je primetan prvi ozbiljniji pad u igri Nadala, iako se on po tradiciji nije predavao, uporno nastojeći da ponovo uspostavi kontrolu na terenu. Đoković, međutim, nije dozvolio da se Španac potpuno konsoliduje igrajući zaista impresivno, pa je od ispunjenog gledališta zaslužio buran pljesak za nekoliko efektnih poena.

Naš teniser je nastavio da vrši pritisak i kada je novim brejkom poveo sa 5:3 bilo je jasno da će se igrati treći set.

U odlučujućem delu meča Đoković je briljirao. Nije više bilo povremenog taktičkog nadmudrivanja, jer je prosto "grizao" i "gazio", ne dozvoljavajući Nadalu ni trenutak da se sabere. Poveo je na servis rivala, potom stigao do prednosti od 4:0 i tada je bilo jasno da je nadomak trijumfa. Tračak nade za Nadala ukazao se u sedmom gemu kada je smanjiio na 5:2, ali za konačan preokret nije imao nikakvih šansi.

Đoković je u šampionskom stilu okončao "finale iz snova" iskoristivši prvu meč loptu, a pokazao je da mu trenutno nema ravnog. Srpski teniser ove sezone jednostavno ne zna za prepreke, a ono što pruža na turnirima širom sveta potvrđuje da je sasvim blizu ispunjenja dečačkog sna - da postane svetski broj jedan. Ranije u polufinalu oboren je veliki Rodžer Federer, večeras Nadal, pa sportski heroj Srbije s pravom optimistički iščekuje predstojeće izazove.

Đoković će od danas zauzimati drugo mesto na svetskoj rang listi, a trofej u Indijan Velsu je treći koji je osvojio ove sezone, nakon pobeda na Australijan Openu i u Dubaiju.

Đoković i Nadal otputovaće u Bogotu gde će odigrati egzibiciju popularišući tenis u Kolumbiji, a potom će učestvovati na drugom turniru masters serije, koji se igra u Majamiju.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.