Đoković šesti put u finalu Vimbldona, za titulu s Federerom

Izvor: VOA, 12.Jul.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković šesti put u finalu Vimbldona, za titulu s Federerom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje šesto vimbldonsko finale pobedom u polufinalu nad Špancem Robertom Bautista Agutom - 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:3 i 6:2 posle dva sata i 48 minuta. Za petu titulu na londonskoj travi, 16. grand slem trofej u karijeri, Đokovića očekuje duel sa Rodžerom Federerom, koji je u drugom polufinalu pobedio Rafaela Nadala - 7:6 (3), 1:6, 6:3 i 6:4. Biće to 48. međusobni duel Srbina i Švajcarca, Đoković vodi 25:22, a u vimbldonskim finalima je 2:0, pošto je prvi reket sveta slavio 2014. i 2015. godine. Federer je trijumfao u polufinalu 2012. na putu do svoje sedme titule, a u međuvremenu je osvojio i rekordnu osmu, pre dve godine.  Đoković, koji je izgubio od Bautiste Aguta tri puta u poslednjih pet mečeva, uključujući i dva puta ove godine - u Kataru i Majamiju, lako je dobio prvi set, ali je Španac još jednom pokazao da ga nije slučajno pobeđivao tri puta u 10 međusobnih duela. Ključna sekvenca meča dogodila se u trećem setu, kada je Đoković najpre oduzeo servis Agutu u šestom gemu, a onda u sledećem na svoj servis morao da spasava dve "brejk" lopte. Drugi od ta dva poena dobio je bekhend "vinerom" posle 45 razmena udaraca. U četvrtom setu, Đoković je posle 0:1, dobio pet vezanih gemova (dva uzastopna "brejka"), i posle četiri neuspešne meč-lopte iskoristio petu na svoj servis za 71. pobedu u 81. meču na Vimbldonu. Nagradni fond ovogodišnjeg Vimbldona je 38 miliona funti, a pobedniku će pripasti ček na 2.350.000 funti.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Federer ne zna za godine " preslišao Nadala za finale sa Đokovićem!

Izvor: B92, 12.Jul.2019

Rodžer Federer je pobedom protiv Rafaela Nadala od 3-1 u setovima došao do finala Vimbldona...Federer je Nadala savladao posle skoro tri časa igre – 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4...Švajcarski teniser je 101. pobedom na Vimbldonu zakazao novo finale Vimbldona sa Novakom Đokovićem i novi klasik u kojima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.