Izvor: eKlinika.rs, 10.Maj.2024, 13:02

Sedeći način života opterećuje srce dece i mladih, otkrili finski naučnici

Sedeći način života, posebno visok nivo sedentarnog ponašanja i fizičke neaktivnosti u detinjstvu opterećuju srce u mladih tokom adolescencije, pokazali su rezultati studije naučnika sa University of Jyväskylä u Finskoj. Visoko opterećenje srca, kako navode naučnici, predviđa srčanu insuficijenciju i druge srčane bolesti. S tim u vezi apeluje se na povećanje fizičke aktivnosti od detinjstva nadalje što je posebno važno u prevenciji srčanih oboljenja.
Sedeći način života opterećuje srce i uvećava količinu telesne masti U zajedničkoj studiji Fakulteta sportskih nauka University of Jyväskylä i Instituta za biomedicinu University of Eastern Finland, sedeći način života i fizička...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.