Vembanjama nije najbolji ruki – gde je Micić? FOTO

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 11:32

Vembanjama nije najbolji ruki – gde je Micić? FOTO

Odigrano je 14 utakmica ove sezone u NBA ligi, što je navelo "HoopsHype", da izvuče statistiku novajlija u najelitnijem košarkaškom takmičenju.

Srpski reprezentativac i nekadašnji MVP Evrolige, Vasilije Micić se nalazi na 19. mestu sa rejtingom 1,86.

Micić je odigrao sedam mečeva za Oklahomu ove sezone. Prosečno postiže 3,6 poena i skoro tri asistencije za 12,4 minuta provedenih na parketu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Iako bi prva pomisao bila, da je ovogodišnji prvi pik na draftu Viktor Vembanjama najbolji "ruki" u dosadašnjem delu sezone, to može da zavara.

Na prvom mestu se nalazi Čet Holmgren iz Oklahoma Siti Tandera sa rejtingom od 17,77.

Holmgren prosečno beleži 17 poena uz 7,8 skokova i 2,6 asistencije, a njegov tim se nalazi na trećem mestu Zapadne konferencije sa 10 pobeda i četiri poraza.

Odmah iza njega nalazi Vembanjama sa 12,15. Postiže 19,3 poena u prozeku u dresu San Antonio Sparsa.

Na trećoj poziciji je Derek Lajvli iz Dalasa uz rejting 10,15, a Top 5 čine još Ausar Tompson iz Detroita sa rejtingom 9,58, a prati ga Haime Hakez džunior, Meksikanac iz Majami Hita sa 9,12.

Zanimljivo je i to da se prošlosezonski MVP Evrolige Saša Vezenkov našao na 13. poziciji uz rejting od 4.53 na odigranih 11 utakmcia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.