Počeo Ol-star vikend – Maturin zasenio Vembanjamu

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 09:07

Počeo Ol-star vikend – Maturin zasenio Vembanjamu

Protekle noći u Indijanapolisu počeo je tradicionalni Ol-star vikend, a otvoren je susretima "Zvezda u usponu".

Prvi put posle 39 godina, Indijanapolis je centar gde se okupljaju trenutno najveće zvezde NBA košarke.

Takmičenje je krenulo susretima četiri tima čiji su treneri bili Džejlen Rouz, Detlef Šremf, Pau Gasol i Tamika Kečings.

I već na startu viđeno je iznenađenje, Viktor Vembanjama, koji je igrao za tim Pau Gasola, eliminisan je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u polufinalnom susretu u kojem je slavio "Tim Detlef" sa 41:36.

Prethodno je u prvom polufinalu "Tim Džejlen" pobedio "Tim Tamika" sa 40:35.

Pobednik ovog malog turnira timova "Zvezda u usponu" je ekipa "Tim Džejlen" koja je u finalnom susretu pobedila "Tim Detlef" sa 26:13.

Žiri je odlučio da je najbolji mladi igrač turnira košarkaš Indijana Pejsersa, Benedikt Maturin.

On je u polufinalu postigao skoro polovinu poena svog tima (18/40).

Propozicije takmičenja bile su da se u polufinalu susreti igraju do 40 poena, a finale do 25 poena.

Ovo je bio samo uvod u Ol-star vikend.

Naredne noći na programu su još tri poslastice, prva je takmičenje u veštinama na kojem ćemo videti Tajrisa Halibartona, Benedikta Maturina, Paola Bankera, Majlsa Tarnera, Entonija Edvardsa, Viktora Vembanjamu, Treja Janga, Tajrisa Maksija i Skotija Barnsa.

Naravno, neće izostati ni šutiranje trojki, a tu ćemo gledati obračune specijalista poput Malika Bizlija, Džejlena Bransona, Tajrisa Halibartona, Demijana Lilarda, Laurija Markanena, Treja Janga, Donovana Mičela i Karla-Entonija Taunsa.

Za kraju subotnjeg dela programa, videćemo takmičenje u zakucavanjima i obračun u šutiranju trojki između Stefa Karija i Sabrine Jonesku, najboljih šutera u NBA i WNBA.

Kada je reč o takmičenju u zakucavanjima, publika će na delu videti Džejlena Brauna, Hajmea Hakeza, Meka Meklanga i Džejkoba Topina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČEO OL-STAR U INDIJANAPOLISU: Vembanjama ispao u polufinalu, Maderin ''Zvezda u usponu''

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024

Naredne noći na programu tri takmičenja...Protekle noći je u Indijanapolisu počeo Ol-star vikend, a taj grad je domaćin  najvećih zvezda NBA košarke prvi put posle 39 godina. Vikend je počeo takmičenjem ''Zvezda u usponu.''..Igrala su četiri tima koja su sa klupe predvodili Džejlen Rouz,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.