OVO SE ČEKALO DECENIJU: Brutalni Lebron VODIO Lejkerse do finala NBA plej-ofa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2020, 07:23

OVO SE ČEKALO DECENIJU: Brutalni Lebron VODIO Lejkerse do finala NBA plej-ofa (VIDEO)

Hjuston eliminisan sa 4:1.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u finale zapadne konferencije, pošto su i u petom meču savladali Hjuston. Ovoga puta još ubedljivije 119:96 (35:20, 27:31, 33:18, 24:27) i posle 10 godina boriće se za ulazak u veliko NBA finale.

Iako se činilo da će posle 1-1 u seriji, ovaj duel doneti neizvesnost, Jezerdžije su sa tri uzastopna trijumfa potvrdile da su daleko moćnija ekipa i sa pravom najozbiljniji konkurenti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za osvajanje prstena.

Pobednik je odlučen već u prvoj četvrtini, kada su Lejkersi vodili čak sa 15 poena razlike (35:20). Koliko su bili dominantni Lebron i društvo, svedoči da su imali i +22 (33:11), pa su Rokitsi samo istopili minus na jednocifren zaostatak od osam poena.

Next Up: Western Conference Finals #LakersWin pic.twitter.com/Mui6SQwMaT

— Los Angeles Lakers (@Lakers) September 13, 2020

Uspeo je Hjuston da se približi i početkom drugog poluvremena, samo na -5, da bi tada na scenu stupio Kralj, razgoropadio se Džejms, pa je do kraja sastav iz Los Anđelesa stigao do maksimalnih 30 poena na početku poslednje deonice.

Već pomenuti Lebron je ujedno bio i najefikasniji akter meča sa 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Ispratio ga je Kajl Kuzma sa 17 koševa, Markus Moris je dao 16, a Deni Grin 14 koševa. Obrva Dejvis je ostvario dabl-dabl sa 13 poena i 11 skokova. U poraženoj ekipi, samo je kapiten Harden bio na nivou sa 30 poena.

I dok će Lejkersima ovo biti prvo konferencijsko finale posle decenije, Kralj Džejms će igrati svoje deveto finale konferencije, u poslednjih 10 godina. Istina, prvo na "Zapadu", a jedini put kada nije uspeo u ovoj deceniji da ode do te faze, bilo je prošle sezone sa Jezerdžijama, mada je veliki deo sezone pauzirao zbog povrede.

Za plasman u NBA finale, ekipa iz Los Anđelesa će igrati protiv boljeg iz duela gradskog rivala i Jokićevog Denvera. Trenutno Klipersi vode sa 3:2, a šesti meč u "Mehuru" je večeras (19) na programu. Podsetimo, u finalu istočne konferencije igraće Boston Seltiksi i Majami Hit.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lejkersi ugasili Rakete, Lebron nezadrživ

Izvor: RTS, 13.Sep.2020

Košarkaši Los Anđeles lejkersa nadigrali su Hjuston rokets sa 119:96 u petoj utakmici polufinalne serije i sa 4:1 u pobedama plasirali se u finale Zapadne konferencije NBA lige. Tim je po efikasnosti predvodio Lebron Džejms koji je opet imao dvostruki dvocifren učinak. . ...

Nastavak na RTS...

Lebron u Kobijevu čast, deset godina posle! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2020

Lejkersi se noćas vratili tamo gde pripadaju velikom istorijom....Lebron Džejms ništa ne prepušta slučaju. Od početka je terorisao odbranu Hjustona, pogodio prva četiri šuta, ubacio 11 poena u prvoj četvrtini. Završio je sa 29 koševa 11 skokova, 7 asistencija i 2 ukradene lopte. Entoni Dejvis...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.