Nikola Jokić ponovo najkorisniji igrač sezone u NBA ligi – 3. put za 4 godine (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 09.Maj.2024, 09:27

Nikola Jokić ponovo najkorisniji igrač sezone u NBA ligi – 3. put za 4 godine (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je proglašen za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) u NBA ligi.
Jokić je treći put osvojio ovo priznanje i to u poslednje četiri godine.
Srbin je tek deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, a priključio se elitnom klubu u kojem su još Karim Abdul-Džabar (6), Majkl Džordan (5), Bil Rasel (5), Vilt Čemberlen (4), Lebron Džejms (4), Mozes Meloun (3), Leri Bird (3) i Medžik Džonson (3).
Jokić je regularnom delu tekuće sezone prosečno beležio 26,4 poena uz 12,4 skokova i devet asistencija po utakmici uz 58,3 odsto šuta iz igre i 35,9 odsto za tri poena.
Ovo je Somborcu osma NBA sezona, a prethodne je osvojio titulu, prvu u istoriji Denver Nagetsa....
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijakos preko Aston Vile do finala Lige konferencija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024

Fudbaleri Olimpijakosa plasirali su u istorijsko, prvo finale evropskih kupova, pošto su pobedom 2:0 nad Aston Vilom u revanšu polufinala osigurali plasman u finale Lige konferencija u kom će 29. maja u Atini igrati protiv Fjorentine...Ajub El-Kabi, trostruki strelac u pobedi Olimpijakosa 4:2 u prvom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Oglasio se sin Dejana Milojevića: Jednom fotografijom je pokazao koliko je jaka veza između njih i Jokića /FOTO/

Izvor: Sportal.rs, 09.Maj.2024

Nikola Jokić je postao trostruki nosilac titule najkorisnijeg igrača u regularnom delu NBA sezone, na istorijsku konferenciju je došao u majici posvećenoj Dejanu Milojeviću, a sada se putem Instagrama oglasio i sin srpske košarkaške legende.

Nastavak na Sportal.rs...

Jokić kao Medžik i Bird: Srpski centar treći put izabran za MVP-ja NBA lige

Izvor: VOA, 09.Maj.2024

VAŠINGTON — Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige, treći put u poslednje četiri godine. Dvadeset-devetogodišnji srpski košarkaš bio je MVP najbolje lige na svetu 2021. i 2022. godine. Prošle godine mu je izmaklo to priznanje, pošto je u glasanju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.