Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 21:19

NBA fanatici sa ovih prostora izabrali: Jokiću 54 od 58 glasova

Džulijus Rendl je igrač koji je najviše napredovao

Regularni deo NBA sezone je završio, sutra počinje plej-in turnir, a u subotu plej-of. Kako se nagrade za najbolje u NBA sezoni dodeluju na račun igre u ovih 72 utakmice, a ne u plej-ofu, logično bi bilo da najjača košarkaška liga na svetu danas dodeli te nagrade. Međutim, logike nekad nema previše pa će se nagrade najboljima dodeliti kasnije, kada pažnja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bude na plej-ofu.

Dok cela Srbija čeka da vidi hoće li Amerikanci proglasiti Nikolu Jokića za MVP-a lige, košarkaški novinari s prostora bivše Jugoslavije su to napravili. Naime, ekipa koja vodi Facebook stranicu Dvokorak okupila je 58 novinara, voditelja podcasta, analitičara i drugih zaljubljenika u NBA iz svih država s ovih područja i zamolila ih da glasa za najbolje u aktualoj sezoni. Popis ljudi koji su glasali je stvarno impresivan, a među njima su i dvojica MozzartSport-ovaca: novinar Nikola Stojković i dopisnik Emir Fulurija.

Svi su oni glasali za šest kategorija i tri najbolje petorke, a ono šta nas zanima je činjenica da je Jokić gotovo jednoglasno proglašen za MVP-a. Naime, od 58 glasača, njih 54 je Jokića stavilo na prvo mesto, na tri liste je bio drugi, a na jednoj treći. Ukupno je je Jokić osvojio 167 bodova od mogućih 171, na drugom mestu je Džoel Embid sa 96 bodova, a na trećem Stef Kari sa 47.

Šta se tiče drugih nagrada, Džulijus Rendl je proglašen za igrača koji je najviše napredovao - osvojio je 171 bod, drugi je Majk Porter sa 54, a treći Džerami Grent s 50 bodova. Zanimljivo je da je bod za igrača u ovoj kategoriji dobio i Jokić, ali i Bogdan Bogdanović.

Najbolji odbrambeni igrač je Rudi Gober sa 139 bodova, a slede Ben Simons (96) i Bem Adebajo (43). Najbolji ruki je Lamelo Bol (159), drugi Entoni Edvards (122), a treći Tajris Halibarton (55). U kategoriji najboljeg trenera bilo je neizvesno, ali je pobedio Tom Tibodo (119 bodova) ispred Montija Vilijamsa (111) i Kvina Snajdera (72). Zanimljivo je da su dva igrača Juta Džeza među tri najbolja u izboru za najboljeg šestog igrača - Džordan Klarkson na prvom (143 boda) i Džo Ingles na treće mestu (50). Između njih se ugurao Derik Rouz (65).

Nikola Jokić je, naravno, i u prvoj petorci NBA lige u ovom izboru. Uz njega su tu Stef Kari, Luka Dončić, Janis Adetokumbo i Džoel Embid. U drugoj petorci su Kris Pol, Demijan Lilard, Kavaj Lenard, Džulijus Rendl i Rudi Gober, a u trećoj Rasel Vestbruk, Bredli Bil, Džimi Batler, Džejson Tejtum i Lebron Džejms.

Stručnjaci s područja bivše Jugoslavije su izabrali, sada čekamo Amerikance.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.