Izvor: HotSport.rs, 03.Jan.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Rondo ovacijama dočekan u Bostonu, Durant bez milosti

U nastavku takmičenja u NBA ligi tokom prošle noći odigrano je čak 11 utakmica. Veče je počelo u Šarlotu, gde su domaći Hornetis dočekali Klivlend.
Kao što je poznato, četa Dejvida Blata nastupa bez prve zvezde tima, Lebrona Džejmsa, kome je konstatovana povreda noge zbog koje će pauzirati dve sedmice.
Odsustvo LBJ iskoristio je Kajri Irving, ali ne da nastavi svoju dominaciju kao lider ovog tima, već da uzme pregršt šuteva iz >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << igre i pogodi manje deo njih. Ipak, na krilima odlične role Kevina Lava koji je ubacio 27 poena, Klivlend je stigao do važne pobede kojom je završio seriju od tri poraza.
Ekipa Orlanda ugostila je Bruklin Netse koji su ponovo igrali sa Džeretom Džekom na poziciji startnog pleja. Da li zbog togai li iz nekih drugih razloga, tek Netsi su stigli do trijumfa uz 18 poena reprezentativca SAD, Mejsona Plamlija.
Ekipa Bostona u svom TD Gardenu noćas je dočekala Dalas Maveriks. To je označilo povratak Ražona Ronda u dvoranu u kojoj je, nakon učešća u NCAA ligi za ekipu Kentakija, proveo celokupnu karijeru sve do pre nekoliko dana kada je trejdovan u Maverikse.
Inspirisan starim dobro poznatim okruženjem, Rondo je zaigrao briljantno od samog starta, a prethodno je i dočekan ovacijama navijača. Sjajni RR je ubacio čak 15 poena u prvoj deonici, što mu je rekord karijere. Iako ne važi za šutera,
Rondo je rešetao van linije 7,24, pogodio je 5 iz 7 pokušaja, ukupno je šutirao iz igre čak 12-17 za 29 poena i pobedu svog novog tima.
Prežaljeni Njujork Niksi kada igraju sa Karmelom Entonijem deluju kao razbijena vojska sa generalom. Noćas na terenu nisu imali ni tog generala, pošto se Entoni žalio na povredu. Upravo zato Niksi su bili lagan zalogaj za zahuhtali Detroit kome je svanulo posle otkaza Džošu Smitu. Rafal od 29 komada sasuo je Brendon Dženings.
Sa druge strane, otpušteni Džoš Smit potpisao je ugovor sa Hjuston Roketsima. I doneo je isto ono što je donosio i Detroitu – poraze. Ovog puta bolji od „Raketa“ bili su Pelikansi uz 22 poena Rajana Andersona.
Nezadovoljni trener Hjustona Kevin Mekhejl u jednom momentu je čak promenio kompletnu startnu petorku kako bi poslao igračima poruku o tome šta misli o njihovoj igri. Rezultata nije bilo.
Ekipa Oklahome Siti stigla je, po prvi put u ovoj sezoni, do učinka od 50% uspešnosti zahvaljujući pobedi nad Vašingtonom. A pobeda nad Vizardsima došla je – zahvaljujući briljantnoj igri aktuelnog MVP-ija, Kevina Duranta.
Sjajni Durant meč je okončao sa čak 34 poena, a ovo mu je već drugi vezani meč otkako se vratio na parket sa 30+ poena. Čini se da MVP polako hvata pravi ritam.
Indijana je savladala Milvoki uz 22 poena Si Džej Majlsa, Finiks je pobedio 76erse uz 21 koš Morisa, Atlanta je nastavila dominaciju pobedom nad Jutom uz 26 koševa Tiga, Golden Stejt je preslišao Toronto uz 32 poena i 12 asistencija Stefa Karija, i na kraju Memfis je uz krajnji napor savladao Lejkerse uz 20 poena Dejvisa.
Rezultati:
Orlando – Bruklin 98:100
Šarlot – Klivlend 87:91
Boston – Dalas 101:119
Njujork – Detroit 81:97
Nju Orleans – Hjuston 111:83
Oklahoma Siti – Vašington 109:102
Milvoki – Indijana 91:94
Finiks – Filadelfija 112:96
Juta – Atlanta 92:98
Golden Stejt – Toronto 126:105
LA Lejkers – Memfis 106:109
 
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.