Luda NBA noć, ratnici sve više koriste Milosavljevića

Izvor: Blic, 03.Jan.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luda NBA noć, "ratnici" sve više koriste Milosavljevića

U noći između petka i subote odigrano je čak 11 NBA utakmica, a derbi u kome su se sastali lideri dve konferencije Golden Stejt Voriorsi su pretvorili u lekciju Torontu, deklasiravši Reptorse sa 126:105.

Blistao je i Stef Kari, koji je gostima ubacio 32 poena, a zabeležio i 12 asistencija, ali i njegov krilni saigrač iz prve petorke "ratnika", Drejmond Grin, koji je sa 16 poena, 13 asistencija i 11 skokova ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvi "tripl dabl" u karijeri. Dodate tome i 26 poena centra Marisa Spajtsa, te 20 poena Kleja Tompsona i šut iz igre od 53,3% a 12 trojki iz 28 pokušaja (42,9% uspešnosti šuta) i ... i postane prilično jasno kakav čas moderne NBA košarke su održali domaćini.

Bez Demara Derozana, a sa najboljim strelcima među rezervama (Lu Grivis Vaskez je postigao 25, a Lu Vilijams 20 poena, dva manje od startnog pleja Kajla Laurija), Toronto se još i držao do početka drugog poluvremena, koje je Golden Stejt "otvorio" serijom 23:5.

"Kada sam ušao u svlačionicu posle meča, rekao sam igračima 'Jedino što imam da vam kažem je - vau!", priznao je Stiv Ker, trener "ratnika" koji našem reprezentativcu Ognjenu Kuzmiću dao šansu samo u poslednjih 19 sekundi susreta.

A kad smo već kod "ratnika", oni "gaje" još jednog mladog Srbina, istina u svojoj filijali, Santa Kruz Voriorsima. U pitanju je mladi plejmejker Miloš Milosavljević, donedavni organizator igre subotičkog Spartaka, koji se našao na draftu za razvojnu NBA ligu (NBDL), a kako su najpre kao šestog pika uzeli Teksas Legende (filijala Dalas Maveriksa), a onda ga preuzeli Voriorsi i - pružili mu šansu.

U poslednjih deset dana Milosavljević je nastupio triput, ubacivši 11 odnosno pet poena u dve pobede nad Ajdahom, da bi pred ovaj vikend odigrao najviše do sada, 18 minuta, i to u porazu od Kantona sa 90:103 u kome je zabeležio sedam poena (šut po 1/3 za dva i tri poena), kao i dve asistencije i po jedan skok i "krađu".

Podsetimo, Miloš Milisavljević je početkom avgusta zbog problema sa povredama Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića bio priključen našoj nacionalnoj reprezentaciji, što i ne čudi - em je vrlo talentovan, a selektor Đorđević verovatno bolje od mnogih drugih može da oseti ima li neko "kliker" za ulogu plejmejkera, em je prošle sezone u Drugoj ligi Srbije u dresu Spartaka beležio 20,8 poena, 4 skoka i 4,3 asistencije po utakmici.

Što je NBA noć bila burna?

Najviše emocija bilo je u Bostonu, gde je po prvi put protiv svojih Seltiksa zaigrao njihov dosadašnji plejmejker Rejdžon Rondo, sada u dresu Dalasa.

I, uzaludne su bile i ovacije doskorašnjem organizatoru igre "kelta", uzaludana i video-zahvalnica za titulu, za preko 500 odigranih mečeva i preko 4.000 asistencija - Rondo nije imao milosti. Sa pet trojki oborio je svoj rekord karijere, a sa 29 poena ukupno predvodio je Maverikse do trijumfa od 101:119 na Bostonovom terenu.

Nećemo, međutim, mnogo o brojkama, njih ćete pronaći na dnu ovog teksta, malo ćemo o - neobičnim detaljima:

1. Ovako je krilo Memfisa Toni Alen uspeo da promaši četiri (naizgled) zicera u jednom napadu protiv Lejkersa, koji su na kraju ipak izgubili sa 106:109:

2. Ovako je dva minuta pre kraja meča sa Vašingtonom Kevin Durant iskoristio dodavanje Rasela Vestbruka da presudi Vizardsima:

3. Kad smo već kod Oklahome, u njoj igraju dva igrača koja imaju najoriginalniji pozdrav, Nik Kolison i Stiven Adams:

4. Ovako je povratnik u tim Klivlenda, Kevin Lav, presudio Šarlotu:

5. A ovako trenutno igraju Njujork Niksi...

Rezultati:

Orlando - Bruklin 98:100

Šarlot - Klivlend 87:91

Boston - Dalas 101:119

Njujork - Detroit 81:97

Nju Orleans - Hjuston 111:83

Oklahoma siti - Vašington 109:102

Milvoki - Indijana 91:94

Feniks - Filadelfija 112:96

Juta - Atlanta 92:98

Golden Stejt - Toronto 126:105

LA Lejkers - Memfis 106:109

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rondo pobedio 'svoje', Durent 34

Izvor: B92, 03.Jan.2015

U noći između petka i subote odigrano je 11 utakmica u NBA ligi, a u jednom od derbija dana Golden Stejt je deklasirao Toronto 126:105, uz 32 poena Karija...Radžon Rondo vratio se u Boston, dao je 29 poena i sa Dalasom je pobedio svoj bivši klub 119:101, a Memfis je dobio Lejkerse u Los Anđelesu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.