Rondo razmontirao svoje Seltikse, Durent ponovo fantastičan, Kobi promašio produžetak (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rondo razmontirao svoje Seltikse, Durent ponovo fantastičan, Kobi promašio produžetak (VIDEO)

Novi plejmejker Dalasa postigao 29 poena uz pet asistencija u pobedi nad bivšim timom

Povratak Ražona Ronda u voljeni Boston je prošao sjajno. Za njega. Plejmejker je predvodio Dalas u ubedljivo pobedi nad Bostonom u TD Gardenu. Kavalirsi su pobedili tužne Šarlot Hornetse bez Lebrona Džejmsa. Kevin Lov je ubacio 27 poena. Netsi su zamalo prokockali 25 poena razlike, ali su se nekako dokopali 16. pobede u sezoni. Detroit je oživeo otkako je najurio Džoša >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Smita, pa su tako Pistonsi zabeležili novu pobedu uz još jednu sjajnu partiju dvojca Dramond - Dženings.

Nju Orlens je zgromio Hjuston, dok je Oklahoma morala muški da se pomuči ne bi li savladala Vašington Vizardse. Indijana se definitivno vratila svojoj igri, te su Pejsersi savladali Milvoki u ledenom Viskonsinu.  Finiks se naravno poigrao sa Siksersima, dok je Atlanta nastavila da gazi redom. Voriorsi su spustili na zemlju neugodne Reptorse, dok su Lejkersi bili vrlo blizu senzacije, ali je Kobi Brajant promašio trojku za produžetak protiv Memfisa.

Izborili su se nekako Lov i Irving i uz pomoć Tompsona i Vejtersa, vodili Klivlend do pobede nad Šarlotom. Irving je šutirao odvratnih 8-27 iz igre, ali ipak uspeo da zabeleži 23 poena, dok je Lov na iz samo 15 šuteva upisao 27,

Ražon Rondo je izdominirao u svom Bostonu postigavši 29 poena uz šest skokova i pet asistencija, a da Dalas trijumfuje postarali su se i njegovi klupski drugari Novicki (17p), Čendler (16sk)i Elis (22p).



Ako ste sumnjali u odluku Van Gandija da otera Džoša Smita, nemojte više. Detroit je ponovo pobedio, ovog puta, istina, osakaćene Nikse bez Entonija i Stodemajera. Dženings je ubacio 29 poena, dok je Andre Dramond skromnom napadačkom učinku (7p) dodao 20 skokova.

Hjuston se okliznuo u Nju Orleansu i pao pravo na nos. Pelikansi su nestvarnom odbranom uništili Hjuston, iako je MVP kandidat, Entoni Dejvis, imao najlošiju partiju sezone (7p, 8sk). Briljirali su Anderson sa 22 i Evans sa 21 poenom.

Oklahoma je dobila derbi večeri protiv Vašingtona, a ponovo je fantastičan bio Kevin Durent. Sa 34 poena i osam skokova, sam je bacio na kolena nezgodne Vizardse, koji nisu imali dovoljno gasa da izvuku i poslednju četvrtinu u kojoj je Oklahoma i napravila razliku.



Frenk Vogel je vratio svoje Pejserse na pobednički put, Hibert ponovo igra dobro, dok je iks faktor bio Si Džej Majls koji je sa klupe ubacio 22 poena, te za njega Milvoki nije imao rešenje.

Filadelfija je u Arizoni bila osuđena na propast, a to se i desilo na kraju. Iako je Toni Roten ubacio velikih 28 poena, Finiks je došao do laganog trijumfa nad najlošijom ekipom Lige.

Atlanta je nastavila svoj put ka vrhu istočne konferencije, i sada se nalazi na prvom mestu. Džef Tig je u pobedi nad Jutom postigao 26 poena uz osam asistencija, dok je Pol Milsap imao dabl-dabl, 15 poena i 11 skokova.

Toronto je u sjajnoj formi, ali bez Demara Derouzana nije imao šta da traži u Ouklendu. Golden Stejt je jednostavno prejak, i uprkos sjajnoj partiji bekovskog dvojca sa klupe Toronta Vaskez - Vilijams koji su zajedno ubacili 45 poena. Neverovatnu partiju je odigrao Drejmond Grin, zabeležio tripl-dabl (16p, 13as, 11sk) i uz Stefa Karija (32p, 12as) vodio Voriorse do novog trijumfa.



Memfis se namučio sa Lejkersima, najviše zahvaljujući klupi tima iz El Eja. Rezervisti predvođeni Džeremijem Linom (20p) ubacili su 57 poena, a da je Kobi Brajant pogodio trojku na isteku utakmice, možda bi posle produžetaka Lejkersi i slavili. Brajantu su za tripl-dabl falili jedan skok i dve asistencije.



NBA, rezultati:

Šarlot - Klivlend 87:91

Orlando - Bruklin 98:100

Boston - Dalas 101:119

Njujork - Detroit 81:97

Nju Orleans - Hjuston 111:83

Oklahoma - Vašington 109:102

Milvoki - Indijana 91:94

Finiks - Filadelfija 112:96

Juta - Atlanta 92:98

Golden Stejt - Toronto 126:105

LA Lejkers - Memfis 106:109

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.