Marjanović sjajan, Filadelfija izjednačila, Klipersi šokirali šampione (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović sjajan, Filadelfija izjednačila, Klipersi šokirali šampione (VIDEO)

Srpski centar Boban Marjanović postigao je 16 poena i imao osam skokova u pobedi Filadelfije nad Bruklinom od 145:123 u drugom meču prve runde Istočne konferencije plej-ofa NBA lige. Filadelfija je izjednačila seriju na 1:1, naredni mečevi igraju se u Bruklinu.

Filadelfija je nakon poraza u prvom meču, u drugom susretu uspela da savlada Bruklin. Napadački sjajan meč odigrale su dve ekipe, što govori i 268 postignutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poena na obe strane.

Meč je bio veoma neizvestan i nerešen sve do treće četvrtine, u kojoj je Filadelfija razbila otpor Bruklina, pobedivši treću deonicu rezultatom 51:23. U poslednjoj četvrtini domaća ekipa je bez mnogo poteškoća održavala prednost.

Boban Marjanović ponovo je odlično iskoristio minute i ukazano poverenje trenera Breta Brauna.

Srpski centar postigao je 16 poena uz osam skokova za 18 minuta na parketu. Ponovo je Bruklin, tačnije Džeret Alen rizikovao i puštao Marjanovića da šutira sa poludistance i ponovo je "srpski džin" to kaznio.

Marjanovićeva partija potpuno je oduševila legendarne košarkaše Filadelfije Alena Ajversona i Dikembea Mutomba, ali i sve prisutne u "Vels-Fargo centru".



Najefikasniji u pobedi Filadelfije bili su Embid sa 23 i Heris sa 18 poena. Simons je dodao 18, a Redik 17 poena.

U redovima gostiju istakli su se Dinvidi sa 19 i Rasel sa 16 postignutih poena.

Rezultat nakon prva dva meča u Filadelfiji je nerešen. Serija se seli u Bruklin u "Barklejs centar", a treći meč na programu je u petak u 02.00 časa posle ponoći po našem vremenu.

Klipersi šokirali šampione, Golden Stejt prokockao 31 razlike

Najveći preokret u istoriji plej-ofa NBA lige u jednom meču napravili su košarkaši Los Anđeles klipersa savladavši Golden stejt voriorse sa 135:131 u meču u kojem su gubili sa 31 razlike. Klipersi su izjednačili seriju na 1:1.

Neverovatan meč odigrao se u "Orakl areni", gde je domaća ekipa Golden Stejta ponovo ušla u istoriju, na njihovu žalost, ponovo po prokockanoj prednosti, ponovo su brojke bile 3 i 1.

Niko nije očekivao neizvestan meč i ludu završnicu, pogotovo ne nakon što su "ratnici" poveli sa 31 poen razlike sredinom treće četvrtine. Veoma raspoloženi bili su Kari, Durent i družina, ali gosti iz Los Anđelesa se nisu predavali.

Klipersi su uspeli da nadoknade najveći deficit u jednoj utakmici u plej-ofu NBA lige, velikim požrtvovanjem i zalaganjem, uz veoma disciplinovanu igru u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu oni su postigli 50, a u drugom čak 85 poena.



Iz poseda u posed gosti su uspeli da tope prednost rivala, da bi ona u poslednjem minutu iznosila samo tri poena. Trojkom Šameta 15-ak sekundi pre kraja meča Klipersi su poveli, da bi se potom odbranili i potvrdili pobedu sa linije za slobodna bacanja.

Do pobede, Kliperse je predvodio maestralni Lu Vilijams sa 36 poena i 11 asistencija, 25 poena postigao je Herel, a 24 dodao je Galinari.

Najefikasniji u redovima Golden Stejta bili su Kari sa 29 i Durent sa 21 poenom.

Klipersi su izjednačili u seriji protiv Voriorsa na 1:1, a serija se seli u Los Anđeles. Prvi meč u "Stejpls centru" igra se u petak od 04.30 časova posle ponoći po našem vremenu.

Divac odlučio: Bogdanović i Bjelica dobili novog trenera

Luk Volton, doskorašnji trener Los Anđeles lejkersa, novi je šef stručnog štaba Sakramento kingsa. Generalni menadžer "kraljeva" Vlade Divac odlučio je da dovede Voltona umesto Dejva Jejgera kojeg je smenio pre nekoliko dana.

Divac je tada potpisao novi ugovor i odmah napravio veliku "čistku" – otpustio je Jejgera i svog asistenta Brendona Vilijamsa, a sada je prelomio i kada je u pitanju novi trener.

Volton je prethodne tri sezone vodio "jezeraše" koje su posle najlošije sezone u istoriji franšize, bili bolji ove godine, ali nisu uspeli da dođu do plej-ofa, uprkos angažovanju superzvezde Lebrona Džejmsa.

Na trenersku mapu u NBA ligi Volton je stigao fantastičnim vođenjem Golden Stejta, u momentima kada je prvi trener Stiv Ker bio odsutan zbog zdravstvenih problema.

Sa Voriorsima je u sezoni 2015/16 zabeležio rekordne 24 pobede u prve 24 utakmice sezone, zbog čega je u oktobru i novembru bio nosilac titule najboljeg trenera Zapadne konferencije.

To znači da će srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelici morati da se u novoj sezoni dokazuju novom treneru.

Prema pravilima kluba, detalji ugovora nisu objavljeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.